Carnea marinata mi se pare cea mai gustoasa. Este frageda, aromata, nu este uscata si se si pregateste usor. Mai grea e partea in care te invarti pe langa ea, asteptand sa treaca timpul.
Ingredientele:
1 kg muschi de porc
200 ml vin rosu
3-5 catei de usturoi
1 lingurita cimbru uscat
sare
3 foi de dafin
piper boabe
Modul de preparare:
1. Impungem muschiul de porc din loc in loc cu varful unui cutit, iar in gaurile rezultate bagam cateii de usturoi curatati si taiati de-a lungul in 2-3 bucati;
2. Intr-un castron amestecam vinul, sarea, foile de dafin si piperul;
3. Punem carnea intr-un vas (eu am folosit un vas termorezistent pe care ulterior l-am bagat la cuptor), turnam deasupra vinul, acoperim cu folie si dam la frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte;
4. Preincalzim cuptorul la 220 grade, acoperim vasul si lasam o ora - o ora si jumatate (in functie de cuptor). Dupa aceea, descoperim vasul si mai lasam 20-30 minute, intorcand carnea la fiecare 10 minute, ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Desigur, la marinata puteti adauga mult mai multe ingrediente: ierburi (busuioc, oregano, rozmarin), mustar, boia... cum va place.
Keep it simple!