Friday, December 16, 2011

Ficatei de pasare cu sos

Mie imi plac ficateii de pasare. Cel mai mult imi plac cu sos si piure. Mai jos aveti un mod super-simplu de a prepara ficatei de pasare cu sos.

Ingredientele:
ulei de masline
2 catei de usturoi
piper boabe
sare
1 foaie de dafin
500 g ficatei de pasare
suc de rosii
100 ml vin rosu
patrunjel verde tocat
optional: 500 ml lapte

 Modul de preparare:
1. Curatam si spalam ficateii de pasare. Pentru a iesi mai gustosi, inainte de a incepe prepararea propriu-zisa ii punem intr-un castron, ii acoperim cu lapte si ii lasam 30 minute - 1 ora la frigider, apoi ii scurgem;
2. Intr-o tigaie incapatoare / wok punem la foc mediu 3-4 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati, cateva boabe de piper, foaia de dafin si sare. Dupa 1-2 minute punem si ficateii, punem capac si lasam cam 15-20 minute, timp in care ii mai intoarcem;
TIP: ca sa nu sara uleiul, atunci cand ridicati capacul de pe tigaie, luati intai tigaia de pe foc, lasati-o 20-30 secunde, apoi umblati la ficatei.
3. Adaugam sucul de rosii, cam 150-200 ml si mai lasam pe foc inca 7-10 minute;
4. Punem vinul si mai lasam 5 minute, apoi luam de pe foc. Punem patrunjelul.

Serviti cu piure de cartofi si muraturi sau salata verde.

Enjoy! Keep it simple!

No comments:

Post a Comment