Nu ma asteptam sa fie atat de apreciate de toti cei prezenti la petrecere... Eu le numisem "piept de curcan pane", dar Diana (te pup, printesa frumoasa!) a avut alta idee.
Ingredientele:
500 g piept de curcan
200 ml lapte
1 lingurita praf de usturoi
1 foaie de dafin
sare, piper
1/2 lingurita busuioc uscat
300 g faina
100 g pesmet
100 g parmesan ras foarte fin
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
1. Taiem felii de piept de curcan ca pentru snitele, apoi le batem si ulterior le taiem fasii;
2. Intr-un recipient amestecam foarte bine laptele, praful de usturoi, sare, piper, busuioc, foaie de dafin, apoi turnam acest amestec peste carne. Lasam la marinat cel putin doua ore;
3. Separat, omogenizam bine faina, pesmetul si parmesanul;
4. Trecem fiecare fasie de carne (scursa) prin amestecul de faina, apoi prajim in ulei pe toate partile.
Nu cred ca se prepara mai greu decat alte pane-uri, singura diferenta consta in timpul de fragezire a carnii. Puteti folosi orice fel de carne de pasare. In amestecul de lapte puteti pune si alte ingrediente (ghimbir, alte ierburi aromatice).
Keep it simple!
No comments:
Post a Comment