Labels

Monday, December 19, 2011

Arici cu nuca


Doar cateva ingrediente. Dar miroase a copilarie! Deja imi miroase a Craciun. Daca vine Craciunul, sigur ne napadesc aricii. Cu nuca, nu cu tepi :)

Ingredientele:
250 g unt la temperatura camerei
oua
150 g zahar tos
350 g faina
200 g nuci
zahar pudra
1/2 fiola esenta de rom

Modul de preparare:
1. Se freaca spuma untul cu zaharul tos, apoi se adauga 1 galbenus. Dupa ce acesta s-a incorporat, adaugam treptat faina, apoi esenta. Aluatul trebuie sa fie suficient de tare si nelipicios, incat sa poata sa fie modelat cu mana;
2. Din aluatul rezultat facem bilute cam de marimea unei nuci.
Batem spuma 2 albusuri.
Taiem nucile bucatele mai mici.
Trecem bilutele de aluat prin nuca taiata, apasand un pic, apoi trecem prin albusul batut.
3. Dam la cuptorul incins la 190 grade, timp de 15-20 minute, pana se rumenesc frumos;
4. Dupa ce scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, cernem zapada de zahar pudra peste aricii teposi.

Initial, reteta era cu untura si "faina cat cuprinde". Untura am vazut de cumparat in magazinele Lidl.
In locul nucilor puteti folosi alune, fistic, arahide, migdale (crude si nesarate) sau un mix din toate acestea.
Recomandare: copiii s-ar bucura foarte tare sa va ajute sa faceti aricii si sa-i treceti prin nuca ;)

Keep it simple! Make it fun!

No comments:

Post a Comment