Labels

Friday, May 25, 2012

Cupcakes cu gem

Vremea ploioasa ne obliga sa stam prea mult in casa :(. Daca tot stam in casa, macar sa ne indulcim cu ceva bun langa un ceai sau o cafea sau un laptic...



Ingredientele:
50 g unt la temperatura camerei
230 g faina
1+1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita sare
160 g zahar tos
2 oua la temperatura camerei
1/2 fiola esenta de vanilie
125 ml lapte la temperatura camerei
gem pentru umplut
Optional: Glazura
50 g unt la temperatura camerei
160 g zahar pudra cernut
25 g cacao cernuta
1/4 lingurita sare
1/2 fiola esenta de vanilie
2 linguri lapte la temperatura camerei

Modul de preparare:
1. Amestecam faina cu praful de copt si sarea;
2. Mixam bine-bine untul cu zaharul apoi adaugam, pe rand, ouale, esenta de vanilie, jumatate din amestecul de faina, laptele, restul de amestec de faina. Punem compozitia in forme de briose tapetate cu hartie si dam la cuptor 20 de minute la 180 grade;
3. Glazura: amestecam ingredientele uscate: zaharul pudra,  cacaoa si sarea; punem untul la mixer si dupa ce consistenta lui este de crema, adaugam ingredientele uscate. Punem apoi esenta de vanilie si laptele;
4. Dupa ce scoatem de la cuptor briosele, le lasam sa se racesca.
Le putem umple cu gem, fie taind un capacel deasupra, punem gemul apoi punem capacelul taiat la loc, fie folosind un sprit pentru ornat "injectam" gemul.
Ornam cu glazura.

Enjoy! Make it fun!

No comments:

Post a Comment