Labels

Friday, January 27, 2012

Crochete de cartofi cu parmesan

Prima data am mancat crochete de cartofi acum...15 ani. Am cumparat de la Metro o punga de crochete congelate. Mi s-au parut divine. Invelis crocant si mijlocul moale, ca un piure. Atunci m-am indragostit iremediabil :)
Am facut si eu crochete de curand. Invelis crocant si mijloc moale. Foarte bune. Si usor de facut ;)


Ingredientele:
5-6 cartofi medii (700-800 g)
100 g unt la temperatura camerei
150 g parmesan ras
3 oua
sare, piper
5-6 linguri faina
ulei pentru prajit

Modul de preparare:
1. Fierbem cartofii ca pentru piure in apa cu sare, apoi ii zdrobim; lasam sa se raceasca. Frecam untul spuma si il adaugam la cartofi;
2. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le punem la piure, albusurile le batem spuma, apoi le adaugam si pe ele. Incorporam si parmesanul. Adaugam sare si piper dupa gust;
3. Pentru a putea face crochetele, compozitia trebuie sa fie mai tare decat un piure obisnuit, cam ca o mamaliga. Ca sa ajungem la aceasta consistenta, adaugam cate o lingura de faina. Amestecam totul bine.
4. Cu lingura luam din compozitie si punem in uleiul incins, intorcand cand s-au facut aurii. Tinem la foc mediu. Crochetele trebuie scoase neaparat pe prosoape de hartie, sau lasate la scurs pe un gratar, pentru ca trag foarte mult ulei.

Make it fun!