Labels

Friday, December 30, 2011

Icre de stiuca

Icrele de stiuca sunt preferatele mele (dintre cele facute in casa). Nu imi place sa le "inmultesc" prea mult. Nu adaug decat ulei. Nici la alt fel de icre nu adaug gris sau miez de paine; mi se pare ca stric gustul. Icrele de stiuca le aveam sarate si congelate. Puteti sa le decongelati intr-o sita, astfel se vor scurge.


Ingredientele:
100 g icre de stiuca
2 lingurite suc de lamaie
100 ml ulei

Modul de lucru:
Icrele le fac intotdeauna la mixer. Daca lasati mixerul sa isi faca treaba, sunt sanse minime sa se taie.
1. Icrele decongelate se pun in bolul mixerului, adaugam sucul de lamaie si lasam sa se omogenizeze la viteza mica;
2. Treptat, incepem sa adaugam uleiul, lingurita cu lingurita.
Se poate mai simplu de atat?

Alte optiuni:

  • in loc de suc de lamaie puteti pune un varf de cutit de sare de lamaie. Icrele se vor intari, asa ca trebuie adaugata o lingurita de apa minerala;
  • puteti adauga ceapa. Pentru a fi foarte fin taiata, este indicat sa o dati pe razatoarea mica.
Keep it simple!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment