Labels

Tuesday, April 03, 2012

Poale-n Brau

Imi plac placintele cu branza foarte-foarte mult. Noroc ca si alor mei le plac, altfel eram nevoita sa ma "lupt" singura cu ele. Si ies o gramada!!!


Ingredientele:
Aluatul:
600-700 g faina
100 g unt topit (la microunde sau baie de aburi)
4 galbenusuri
100 g smantana
2+1/2 plicuri drojdie uscata
1/2 lingurita sare
300 ml lapte
100 g zahar
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 fiola esenta de vanilie
Umplutura:
250 g branza de vaci
2 galbenusuri
60 g smantana
50 g zahar
3 linguri gris
Pentru uns:
1 ou
50 g zahar

Modul de preparare:
Aluatul: 1. Eu am folosit masina de paine, asa ca totul a mers foarte repede si extrem de usor. Se pun in aceasta ordine ingredientele in cuva masinii: lapte, smantana, galbenusuri, unt topit, sare, zahar, esenta, coaja de lamaie, faina, drojdie. Se selecteaza un program de framantare si crestere a aluatului si asteptam. In cazul meu o ora si 20 de minute. Daca mergeti pe variante clasica, manuala, operatiunile se succed astfel: facem maiaua (laptele caldut il amestecam cu drojdia si 2-3 linguri de faina si lasam la crescut 5-10 minute). Amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, adaugam maiaua, smantana, coaja de lamaie, esenta, faina. Framantam bine-bine, apoi incepem sa adaugam untul topit, framantand. Lasam la crescut o ora.
Umplutura: 2. Umplutura se face amestecand foarte bine ingredientele: branza, galbenusurile, smantana, zaharul, grisul.
Asamblarea: 3. Dupa ce aluatul e crescut frumos, intindem o foaie ca circa 5 mm grosime si taiem patrate cu latura de 8-10 cm. In mijlocul fiecaruia punem cu lingurita umplutura, dar nu prea multa. Lipim colturile opuse ale patratelor, apoi ungem cu ou batut pentru a nu se desprinde la copt. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
4. Dam la cuptor: primele 10 minute la 160 de grade, apoi inca 15 minute la 180 grade. Cand le scoatem din cuptor si sunt fierbinti, le ungem cu ou batut, apoi le presaram repede cu zahar.

Enjoy!