Labels

Sunday, January 08, 2012

Mini cheesecakes

Nu ma puteam decide: cheesecake sau briose? Asa ca am facut cheesecake in forme de briose (mini-cheesecake sau cheseecake cupcakes). Frumoase, gustoase... desertul perfect, ca nici nu este prea mare si parca ti-e jena sa mai iei una :). Poate mai tarziu ca o gustarica.

Inainte de a trece la treaba, o scurta lamurire: mai multe persoane m-au intrebat ce este crema de branza? Ce sa cumpere? Este vorba despre crema de branza clasica, din cea care se intinde pe paine. Cea mai buna alegere este Philadelphia, dar exista si altele mai ieftine. Incercati sa alegeti una cu continut scazut de sare.


Ingredientele (pentru 24 bucati):
750 g crema de branza la temperatura camerei
220 g zahar
70 g faina
120 g smantana fermentata la temperatura camerei
1 fiola esenta de vanilie
2 oua mari la temperatura camerei
Topping:
120 g smantana fermentata
2 linguri zahar
1 fiola esenta de vanilie


Modul de preparare:
1. Punem la mixer crema de branza la viteza mica, pentru a se omogeniza. In acest timp amestecam zaharul cu faina, apoi punem acest amestec peste crema de branza. Dupa ce se omogenizeaza adaugam: smantana, apoi ouale pe rand si esenta;
2. Turnam compozitia in forme de briose tapetate cu hartie (umplem cam 3/4), apoi dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.
3. In timp ce mini-prajiturelele se coc, facem topping-ul: amestecam intr-un castron smantana, zaharul si esenta.
4. Dupa scurgerea celor 15 minute scoatem de la cuptor si lasam un pic la racit, pana ce mini-cheesecakes devin concave (cam 3-5 minute). Punem apoi cu o lingurita topping peste fiecare, acoperind intreaga suprafata si dam la cuptor pentru inca 10 minute.

Ei, nu-i chiar cea mai usoara reteta, dar macar rezultatul este bun. Make it fun!