Labels

Monday, January 02, 2012

Ciorba de curcan

E gustoasa, sanatoasa, copiilor le place, curcanul e de tara... toate bune. Se face usor? Da! Repede? Nu chiar, o ora si un sfert, dar merita! :)
Acum ca am terminat dialogul cu mine insami, sa trecem la treaba:


Ingredientele (oala de 4.5 l):
600-700 g carne de curcan (eu am folosit aripi si organe)
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
1 dovlecel
1 ardei gras
150-200 ml suc de rosii
patrunjel, leustean
sare

Modul de preparare:
1. Punem carnea la fiert si adaugam sare. Spumam de cateva ori si lasam la fiert cam 30 de minute. Adaugam ceapa, morcovii, pastarnacul si telina taiate marunt si mai lasam pe foc 20 de minute.
2. Punem dovlecelul taiat cubulete impreuna cu ardeiul gras taiat marunt si mai lasam 7-10 minute.
3. Adaugam sucul de rosii, mai lasam alte 7-10 minute si gata cu focul.
4. Adaugam verdeata taiata marunt si lasam la inabusit cu capac pana o servim.

Keep it simple!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment