Labels

Wednesday, December 14, 2011

Supa de rosii de iarna

Una dintre preferatele noastre, atat vara cat si iarna

Ingredientele (pentru o oala de 4.5 l)
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa
sare
50 ml ulei
300 ml suc de rosii
patrunjel tocat
paste (taitei, fidea) sau galuste sau crutoane

Modul de preparare:
1. Curatam morcovii, pastarnacul, ceapa si telina, le spalam si le punem intregi la fiert impreuna cu sarea si uleiul, timp de 30-40 de minute. Punem sucul de rosii si mai lasam sa fiarba inca 10 minute. Optional putem pune si 2 linguri de zahar impreuna cu sucul de rosii;
2. Adaugam paste fara ou (daca dorim o supa de post) sau paste cu ou sau facem galuste dupa aceasta reteta sau o servim cu crutoane. Oprim focul, punem patrunjelul si asteptam sa se raceasca un pic pentru a o putea papa.

O alta varianta ar fi sa facem supa crema: fara a pune paste sau galuste, pasam legumele :).
Ca la orice reteta, exista o infinitate de variante si variatiuni: adaugam cartofi, ardei gras, dovlecei...
Reteta de vara se face cu rosii proaspete.

Keep it simple!

No comments:

Post a Comment