Ingredientele:
500-600 g carne tocata (eu am folosit de vita)
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
2 oua
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
1 varf de cutit de bicarbonat
sare, piper
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
1. Tocam marunt-marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Pentru aceasta operatiune eu folosesc robotul de bucatarie si dureaza totul cam 15 secunde :D;
2. Amestecam carnea cu cele tocate inainte, adaugam ouale, sare, piper si bicarbonat. Lasam compozitia sa se odihneasca o jumatate de ora;
3. Cu mainile umede formam chiftele pe cere le prajim in ulei incins cateva minute pe fiecare parte. O alta varianta este sa le coacem la cuptor, pe hartie de copt, la 200 grade (fan) pentru 20 de minute, intorcandu-le dupa 10 minute.
Chiftelele coapte in cuptor, ideale pentru copii:
Enjoy! Keep it simple!