Nu-mi vine sa cred, dar am facut-o si pe asta! Si a fost mult mai simplu decat ma asteptam. Credeam ca a face carnati inseamna munca multa, mizerie... aveam in minte imaginea din copilarie: parintii impreuna muncind cateva ore bune sa toace carnea, sa curete si sa zdrobeasca usturoiul, apoi dand la manivela sa umple matele :) Dar, surpriza: lucrurile s-au schimbat mult. Poti cumpara mate curatate super-bine, te duci la macelarie, alegi carnea care iti place, rogi macelarul sa ti-o toace si gata, mai ai doar de pus condimente si de umplut carnatii. Daca ai o masina de tocat electrica, sau daca ai de unde imprumuta una (multumesc, Cati!) mai ai de lucru fix 15 minute.
Ingredientele:
1 kg pulpa de
porc tocata
300 g pulpa de
vita tocata
1 capatana
usturoi
1 lingurita
cimbru
2 lingurite
sare
1 lingurita
boia de ardei dulce
1 lingurita
piper Cayene (sau boia iute)
2-3 m
mate de porc
Modul de preparare:
1. Zdrobim
usturoiul, apoi amestecam cu
carnea si
condimentele. Lasam sa se odihneasca cateva ore, sa se imbine aromele.
2. Spalam
matele si apoi incepem sa le umplem cu compozitia de carne. Mie imi place sa fie portionati, asa ca rasucesc carnatii in timp ce ii umplu. Cam gata.
Puteti sa ii serviti prajiti, la gratar, sau, daca aveti posibilitatea, sa ii afumati.
Ideal ar fi sa atarnati carnatii la vant o zi. Eu am improvizat o sfoara pe balcon, am acoperit cu un servet de panza, sa nu ii poluez vizual pe vecini si sper sa nu ploua sau sa se faca mai mult de 5-6 grade afara... Nu e nicio problema daca nu ii dati la vant. Se pot pastra la congelator.
Enjoy in a responsible manner!