Labels

Monday, November 05, 2012

Cheesecake cu banane

In weekend am avut chef de un desert cu fructe. Aveam destul de multe banane, asa ca am inceput sa caut o reteta. Am gasit ceva interesant: am adaptat, am taiat, am adaugat, am schimbat si a iesit ceva minunat!



Ingredientele:
Blatul
170 g biscuiti digestivi sfaramati
80 g unt topit + pentru uns
50 g zahar
Crema
700 g crema de branza
3 oua
2 banane (foarte bine coapte) sfaramate
150 g zahar
Topping
lapte condensat
ciocolata cu lapte

Modul de preparare:
1. Blatul: Amestecam biscuitii sfaramati foarte marunt, ca pesmetul (eu folosesc robotul de bucatarie) cu zaharul si untul topit. Cu aceasta compozitie tapetam fundul si peretii unei forme cu diametrul de 26 cm pe care am uns-o cu putin unt in prealabil (ideala este o forma cu pereti detasabili);
2. Crema: Punem in bolul mixerului crema de branza si mixam la viteza mica, pana ce compozitia se omogenizeaza, apoi incorporam zaharul. Adaugam ouale, pe rand, apoi si banana facuta piure.
Turnam crema rezultata in forma tapetata anterior.
Dam la cuptorul incins la 180 grade si coacem timp de 20-30 de minute (in functie de cuptor - veti sti ca este gata atunci cand marginile sunt ferme iar mijlocul pare inca umed, dar nefiind lichid);
3. Topping: Din laptele condensat facem dulce de leche (eu am facut la cuptorul cu microunde astfel: se pune laptele condensat intr-un vas inalt care poate fi folosit la microunde. Punem la cuptor - in prima faza 2 minute, dar, atentie! Trebuie sa stati cu ochii pe el, pe lapte, ca imediat se poate umfla si aveti ce spala toata ziua! Cand incepe sa se umfle scoateti vasul, lasati cateva secunde si iar puneti la cuptor - la al meu am folosit intervale de cate 15 secunde; atat ii lua laptelui sa se umfle. Ideea este ca incet-incet laptele incepe sa se caramelizeze, compozitia ingrosandu-se. Eu m-am oprit cand a ajuns cam de consistenta laptelui batut. Cand se raceste, se mai ingroasa. Lucrati cu mare grija! Este foarte fierbinte! Nu amestecati, pentru ca atunci cand veti baga lingura, laptele se umfla extraordinar de repede!).
Il puteti folosi ca atare - dar eu am adaugat cam 30 g ciocolata cu lapte cand era inca fierbinte.
Toppingul se toarna peste cheesecake-ul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru minim 3 ore.

Enjoy!