Labels

Friday, December 16, 2011

Ficatei de pasare cu sos

Mie imi plac ficateii de pasare. Cel mai mult imi plac cu sos si piure. Mai jos aveti un mod super-simplu de a prepara ficatei de pasare cu sos.

Ingredientele:
ulei de masline
2 catei de usturoi
piper boabe
sare
1 foaie de dafin
500 g ficatei de pasare
suc de rosii
100 ml vin rosu
patrunjel verde tocat
optional: 500 ml lapte

 Modul de preparare:
1. Curatam si spalam ficateii de pasare. Pentru a iesi mai gustosi, inainte de a incepe prepararea propriu-zisa ii punem intr-un castron, ii acoperim cu lapte si ii lasam 30 minute - 1 ora la frigider, apoi ii scurgem;
2. Intr-o tigaie incapatoare / wok punem la foc mediu 3-4 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati, cateva boabe de piper, foaia de dafin si sare. Dupa 1-2 minute punem si ficateii, punem capac si lasam cam 15-20 minute, timp in care ii mai intoarcem;
TIP: ca sa nu sara uleiul, atunci cand ridicati capacul de pe tigaie, luati intai tigaia de pe foc, lasati-o 20-30 secunde, apoi umblati la ficatei.
3. Adaugam sucul de rosii, cam 150-200 ml si mai lasam pe foc inca 7-10 minute;
4. Punem vinul si mai lasam 5 minute, apoi luam de pe foc. Punem patrunjelul.

Serviti cu piure de cartofi si muraturi sau salata verde.

Enjoy! Keep it simple!

No comments:

Post a Comment