Labels

Saturday, January 28, 2012

Chiftelute de stiuca

Pentru ca nu am vrut sa fac prea multe crochete (nu le puteam manca pe toate, iar incalzite nu mai sunt la fel de bune), am mai pastrat ceva carne sa fac si chiftelute. Aproape 200 g.


Ingredientele:
200 g carne de stiuca dezosata
1 ou
1 catel de usturoi
1 ceapa mica
marar, patrunjel verde
sare, piper
ulei pentru prajit

Modul de preparare:
1. Amestecam carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata foarte marunt (sau data pe razatoarea mica), marar, patrunjel (cam cate o lingurita din fiecare), sare, piper. Eu am folosit carnea pregatita pentru crochete, care avea, in plus: praf de copt, praf de usturoi si rozmarin (gasiti aici reteta). Le puteti adauga daca vreti, nu este obligatoriu, dar nici nu strica ;).
2. Cu mainile umezite luam din compozitia de carne si punem in tigaia cu uleiul incins. Dam focul mediu-mare si prajim pe ambele parti pana devin aurii.
Sunt delicioase! Mie mi-au placut mai mult decat crochetele.

Keep it simple!