Labels

Wednesday, January 04, 2012

Cupcakes cu Royal Icing

Sunt atat de frumoase, ca ti-e si mila sa le mananci :)


Ingredientele (pentru 12 cupcakes):
Cupcake
200 g faina
200 g zahar
1+1/2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
120 g unt la temperatura camerei
1+1/2 fiole esenta de vanilie
120 g smantana sau iaurt la temperatura camerei
Royal Icing:
albus
1 lingurita suc de lamaie
170-200 g zahar pudra

Modul de preparare:
Cupcake: 1. In bolul mixerului punem ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt) si le amestecam cateva secunde la viteza mica;
2. Adaugam ingredientele umede: oul, galbenusurile, esenta si smantana si mai mixam 30-60 de secunde, pana se omogenizeaza.
3. Punem cu o lingura compozitia in forme de briose tapetate cu hartie si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Inainte de a le orna, le lasam sa se raceasca complet.
Royal icing: 1. Amestecam putin albusul cu sucul de lamaie, apoi punem la mixer si treptat adaugam zaharul pudra. Daca este prea subtire, mai adaugati zahar; daca este prea tare, punem putina apa.
Dupa ce ajungeti la consistenta dorita (o idee mai moale decat frisca batuta), trebuie sa acoperiti vasul pana folositi compozitia. In contact cu aerul, se intareste destul de repede.
Pentru a orna cupcakes folositi un sprit; daca nu aveti unul, folositi o punga simpla careia ii taiati cativa milimetri dintr-un colt. Puteti, de asemenea sa puneti glazura cu o lingurita.
Glazura aceasta putem sa o folosim si la torturi, biscuiti, sau orice alte prajituri.

Keep it simple!

No comments:

Post a Comment