Labels

Monday, January 23, 2012

Clatite cu fructe confiate

Biba a plecat pentru o saptamana la Miami. Imi sta capul doar la USA :). Daca eu nu pot ajunge acolo deocamdata, atunci aduc USA la mine. Macar in bucatarie. Imi plac mai mult clatitele americane (pancakes) decat cele frantuzesti (crepes). Se fac mai usor, nu ai timp de asteptare si sansele sa le "gresesti" sunt mult-mult mai mici.


Ingredientele (pentru 10-15 buc):
3 oua
120 g faina
1 lingurita praf de copt
150 ml lapte
3 linguri zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
1 praf de scortisoara macinata
150 g fructe confiate

Modul de preparare:
1. Separam galbenusurile de albusuri.
Batem albusurile impreuna cu praful de sare pana devin spuma tare-tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem inca un minut (la mixer).
2. Amestecam galbenusurile cu faina, praful de copt, laptele si scortisoara.
3. Punem albusurile batute peste aluatul cu galbenusuri, adaugam si fructele confiate (eu am pus fructe confiate asortate: ananas, stafide, papaya, cirese, mere, zmeura, merisoare. In loc de fructe confiate puteti folosi banane, fructe de padure proaspete sau mere coapte) si amestecam cu o spatula.
4. Incingem o tigaie non-aderenta la foc mic-mic si cu un polonic punem compozitia in tigaie. Lasam pana devine aurie (cam un minut), apoi intoarcem, mai lasam un minut si Gata! Nu, nu am uitat, grasime nu se pune, iar daca tigaia este buna (nu are teflonul sarit) si focul ramane mic, nu se lipesc clatitele.

Noi le-am servit cu peltea. Yummi-yummi!