Este probabil cea mai buna supa pe care am facut-o vreodata. Verdictele asupra mancarurilor pe care le fac sunt date de linistea din timpul mesei. Cu cat este mai liniste, cu atat mancarea este mai buna. Toti sunt ocupati cu papa :). Sigur, se accepta sunete ca: "mmmmm", "yammmiiii", "bun-bun"
Ingredientele (4 portii):
Pentru sote:
200 g piept de pasare
1 morcov
1 ceapa
1/2 dovlecel
1 ardei gras
unt
paste (taitei, alfabet, stelute...)
sare
patrunjel
Pentru supa de legume:
1 morcov
1/2 dovlecel
1 telina mica
1 pastarnac
sare
Modul de preparare:
1. Am inceput cu supa de legume. Puteti sari etapa aceasta si faceti o supa de la plic sau din delikat/vegeta... Eu nu mai folosesc aceste produse de vreo 6 ani, dar este alegerea fiecaruia. Asadar, curatam legumele (morcov, dovlecel, telina, pastarnac) si le punem la fiert cu 2 l de apa. Adaugam sare dupa gust. Puteti pune mai multe legume daca vreti. Lasati la fiert cel putin 30 de minute;
2. In timp ce se face supa, curatam celelalte legume si le taiem cubulete. Pieptul de pasare (eu am folosit pui) il spalam, apoi il taiem cubulete;
3. Intr-o tigaie suficient de mare topim o ligurita de unt, apoi adaugam ardeii (puteti folosi ardei de mai multe culori), ii lasam la sotat 1-2 minute, apoi ii scoatem. Continuam, pe rand, cu celelalte legume (ceapa, dovlecel, morcov), completand cu unt daca este cazul si sotandu-le 1-2 minute. La sfarsit sotam pieptul de pui, ceva mai mult, 2-4 minute, pana se albeste pe toate partile.
4. Punem carnea si legumele sotate intr-o oala, adaugam supa facuta anterior (o strecuram inainte!) si lasam la fiert 20-30 de minute. Adaugam pastele si lasam la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Daca aveti dubii cu privire la cantitatea de paste pe care trebuie sa o folositi, fierbeti-le separat.
Adaugam patrunjel tocat si savuram :)
Enjoy! Make it fun!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)