Labels

Saturday, December 10, 2011

Impotriva scaunelor diareice

Mai demult am aflat de la o doamna doctor pe care o iubim (Dr. Adriana Dan, neonatolog, lucreaza la SUUB) de un produs care ne-a fost de mare ajutor in concediu. Se numeste ORS200, este produs de Hipp si este un fel de suc (rehidrateaza si tine loc de masa daca este cazul) impotriva scaunelor diareice care sunt atat de periculoase la copii. E din orez si morcovi, simplu de facut in casa, aproape imposibil de facut la hotel...
Va doresc sa nu aveti nevoie de el.
Mai multe informatii gasiti aici.

Etichete

Sunt o persoana care citeste etichetele. Si pe cele de la haine, si de la medicamente, si de la alimente, si de la ... you name it.
Pe etichetele de la alimente puteti gasi, pe langa informatiile specifice, si retete. De cele mai multe ori foarte bune :)

Saratele din foetaj



Ce ne plac saratelele!
Reteta de mai jos este o alternativa super-rapida la saratelele facute in casa. Bine, nu sunt chiar la fel de bune, dar cand se anunta musafirii cu o jumatate de ora inainte... Merg la fix cu o bere la meci, ca antreu la petreceri sau ca o gustarica... sau cum vreti voi!

Ingredientele:
1 pachet foetaj
1 ou
optional: sarechimen, mac, parmesan, cascaval





Modul de preparare:
1. Dezghetam foetajul. Bine, putem sa il si preparam, dar aici este vorba de reteta simpla si super-rapida. Il intindem foarte putin cu sucitorul. Eu fac operatiunea asta, pentru a nu fi prea inalte saratelele;
2. Batem bine oul, apoi cu el ungem cu o pensula aluatul.
Presaram pe deasupra ce ne place mai mult: sare, chimen, parmesan ras, cascaval ras, mac... orice, la alegere. Presam putin cu mana;
3. Taiem aluatul in fasii de 1-2 cm latime si 10-15 cm lungime.
Punem fasiile, una cate una, in tava tapetata cu hartie de copt. Le asezam putin distantate pentru a nu se lipi. Le dam la cuptor 12-15 minute la 200-220 grade (timpul de copt si temperatura sunt mentionate pe pachet).

Enjoy! Keep it simple!

Piure de cartofi




Pentru copiii mei este garnitura preferata. Este usor de facut si poate fi servit alaturi de o multime de feluri de mancare.

Ingredientele (pentru 2 portii):
2-3 cartofi
sare
1 lingura de unt
2 linguri de smantana
50-100 ml lapte

Modul de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem a fiert timp de 15-20 minute (vezi in “Tricks and Tips” despre fierberea cartofilor). Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa, adaugam untul si smantana si ii zbrobim. La operatiune aceasta, eu folosesc mixerul la viteza mica.
Dupa ce am omogenizat ingredientele, adaugam sare si treptat, cate o ligura-doua, laptele, pana ajunge la consistenta care ne place. Daca folosim laptele cald, piureul iese mai pufos.

Keep it simple!


Despre fierberea cartofilor


Atunci cand fierbem cartofii este bine sa:
  1. punem sare in apa;
  2. punem o lingura-doua de ulei. Astfel nu se mai face spuma.
De asemenea, putem pastra apa in care au fiert cartofii si, dupa ce se raceste, o folosim la udatul florilor.

Be smart!