Labels

Sunday, April 01, 2012

Minciunele

Nu stiu de unde le vine denumirea de "minciunele", mie mi se par mai degraba adevaruri :D. O reteta simpla si potrivita zilei de azi: 1 Aprilie. In afara de timpul de asteptare sa se "odihneasca" aluatul, se fac repede.


Ingredientele:
4 galbenusuri
50 g zahar tos
4 plicuri zahar vanilat
200 g smantana
1/2 lingurita sare
1 fiola esenta de rom
450 g faina
zahar pudra
ulei pentru prajit

Modul de preparare:
1. Amestecam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat, smantana, sarea, romul. Incepem apoi sa adaugam faina, astfel incat sa rezulte un aluat omogen si nelipicios. Cantitatea de faina poate varia +/- 50 g in functie de tipul folosit, marimea oualor, procentul de grasime din smantana....
2. Se framanta bine-bine, pana incepe sa faca basicute (eu am folosit, ca de fiecare data cand este posibil, mixerul cu carligele pentru aluat). Urmeaza partea mea preferata: aluatul se bate pe planseta de 30 de ori :)) apoi se lasa sa se odihneasca, acoperit, timp de o ora;
3. Se intinde o foaie subtire care se taie in fasii de 2 cm latime pe 8-10 cm lungime. In mijlocul fiecarei fasii facem o incizie, in lung, cam de 2-3 cm prin care trecem una din parti, astfel incat sa rezulte un fel de fundita;
4. Se prajesc in ulei la foc mediu, se scurg pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Enjoy!