Labels

Wednesday, December 07, 2011

Dovlecei prajiti

In gradina lui mam'mare
Un dovleac uitat la soare
Se incrunta fioros
La un dovlecel sfios

Aceasta a fost prima poezie pe care baiatul meu cel mare a recitat-o la serbare la gradinita. Prima lui serbare. Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri... cate emotii erau in sala si cata dezinvoltura pe scena. Ce de fructe si legume au fost atunci prezente pe scena! Ce bucurie!
Reteta urmatoare cred ca este cea mai simpla pe care o stiu (in afara de ceai, bineiteles).

Ingredientele:
dovlecei (pentru 2 persoane vreo 3 cred ca ajung)
100 g faina
sare, piper
ulei (eu folosesc de palmier - gasiti in toate lanturile mari de market-uri)
optional: otet, usturoi

Modul de preparare:
1. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem felii de circa 1 cm grosime. Nu va faceti mari probleme in legatura cu grosimea lor. Nu stati cu subler-ul in bucatarie! Daca sunt mai subtiri, prin prajire devin mai crocanti, daca ii taiati mai grosi vor fi mai moi;
2. Intr-un castron amestecam faina cu putina sare si piper;
3. Tavalim fiecare felie de dovlecel prin amestecul de faina, apoi prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins. Focul trebuie sa fie mediu-iute. Asta este tot!
Se pot servi calzi sau reci, simpli sau stropiti cu un pic de otet sau cu mujdei de usturoi.

Keep it simple!

No comments:

Post a Comment