Labels

Sunday, May 17, 2015

Pateu raw vegan: avocado si seminte

Pentru prima data am incercat sa fac un pateu vegan. Si mi-a iesit! Din prima :). De ceva vreme voiam sa incerc si iata, i-a venit timpul. Extrem de usor de facut. Foarte consistent. Cand l-am gustat am zis ca am facut putin, dar oricat de mancacios ai fi, pur si simplu nu intra mai mult de 2 felii. Inspiratia mi-a venit tot citind retete raw vegan, asa ca am improvizat cu ce aveam prin casa. Voi mai incerca si altele, pentru ca a avut un succes neasteptat, chiar si la copii.



Ingredientele:
1 avocado
1 ceasca seminte de dovleac
1 ceasca seminte de floarea soarelui
1 catel de usturoi
2-3 lingurite zeama de lamaie
sare, condimente
*1 ceasca = 80 ml

Modul de preparare:
1. Am pus semintele de dovleac si pe cele de floarea soarelui intr-un vas si am pus peste ele apa cat sa le acopere 2-3 cm. Le-am lasat la hidratat vreo 3 ore, daca nu mai mult.
2. Dupa ce semintele s-au hidratat, le-am scurs, le-am clatit un pic, apoi le-am pus in vasul mixerului (am folosit un mixer de mana vertical) impreuna cu avocado curatat, usturoiul, sare, zeama de lamaie si condimentele. L-am facut picant pentru ca pur si simplu ador ardeiul iute! In 2, hai 3 minute e gata. Am avut 2 zile. S-a mentinut foarte bine la frigider, in vas acoperit.

Keep it simple!