Labels

Tuesday, January 31, 2012

Ceafa de porc la cuptor

Cand nu am prea mult timp de pierdut in bucatarie, modalitatea cea mai simpla de a pregati masa este sa fac ceva carne la cuptor. De aceasta data am ales porc. Ceafa de porc :)


Ingredientele:
1-1.5 kg ceafa de porc
sare, piper boabe
1 foaie de dafin
cimbru
4-5 catei de usturoi

Modul de preparare:
1. Taiem felii (portii) carnea de porc;
2. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Presaram pe fiecare bucata de carne sare si cimbru, apoi punem intr-un vas termorezistent si adaugam boabele de piper, foaia de dafin si usturoiul zdrobit cu latul lamei cutitului. Acoperim vasul si dam la cuptor o ora - o ora si jumatate. In ultimele 10 minute lasam vasul descoperit pentru a se rumeni un pic carnea.
Intr-o zi geroasa ne putem delecta cu o bucata mai grasa de carne langa care punem cateva muraturi.

Keep it simple!