Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
Saturday, December 10, 2011
Saratele din foetaj
Ce ne plac saratelele!
Reteta de mai jos este o alternativa super-rapida la saratelele facute in casa. Bine, nu sunt chiar la fel de bune, dar cand se anunta musafirii cu o jumatate de ora inainte... Merg la fix cu o bere la meci, ca antreu la petreceri sau ca o gustarica... sau cum vreti voi!
Ingredientele:
1 pachet foetaj
1 ou
optional: sare, chimen, mac, parmesan, cascaval
Modul de preparare:
1. Dezghetam foetajul. Bine, putem sa il si preparam, dar aici este vorba de reteta simpla si super-rapida. Il intindem foarte putin cu sucitorul. Eu fac operatiunea asta, pentru a nu fi prea inalte saratelele;
2. Batem bine oul, apoi cu el ungem cu o pensula aluatul.
Presaram pe deasupra ce ne place mai mult: sare, chimen, parmesan ras, cascaval ras, mac... orice, la alegere. Presam putin cu mana;
3. Taiem aluatul in fasii de 1-2 cm latime si 10-15 cm lungime.
Punem fasiile, una cate una, in tava tapetata cu hartie de copt. Le asezam putin distantate pentru a nu se lipi. Le dam la cuptor 12-15 minute la 200-220 grade (timpul de copt si temperatura sunt mentionate pe pachet).
Enjoy! Keep it simple!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment