Este o placinta greceasca, Spanakopita o cheama :) da, stiu, numele este amuzant, dar nu are nimic de-a face cu copitele, ci cu spanacul si cu "pita".
Ingredientele (pentru o tava mare, de cuptor):
Umplutura:
1 kg spanac tocat (eu am folosit congelat)
125 ml ulei de masline
4 cepe mari
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1/4 lingurita nucsoara macinata
sare, piper
200-250 g feta
4 oua
250 g branza proaspata de vaci
2 linguri smantana
Pita:
1 pachet foi de placinta (500 g)
100 g unt topit
100 ml ulei de masline
Modul de preparare:
Umplutura: 1. Taiem ceapa marunt si o punem intr-o tigaie incapatoare la foc mediu (eu am folosit un wok) sa se inmoaie in uleiul de masline incins. Cand a devenit translucida adaugam spanacul scurs bine de apa, patrunjelul si mararul, toate tocate marunt, si mai lasam pe foc cam 10 minute. Cand s-a evaporat tot lichidul adaugam nucsoara, sare, piper si mai lasam 2-3 minute la foc, amestecand. Lasam apoi la racit;
2. Amestecam branza feta sfaramata cu branza proaspata, smantana si cele 4 oua, apoi adaugam compozitia de spanac;
Pita: 3. Amestecam untul topit cu uleiul de masline. Ungem tava de la aragaz cu o pensula inmuiata in aceasta compozitie, apoi punem foile de placinta astfel: punem o foaie, o ungem, iar foaie, iar ungem, pana terminam o jumatate din cantitatea de foi.
4. Punem umplutura, apoi iar foi, ungand fiecare foaie in parte. Inainte de-a o baga la cuptor, crestam foile de deasupra, formand portiile, incercand, pe cat posibil, sa nu ajungem la umplutura;
5. Dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 40-50 minute, pana cand placinta este frumos rumenita deasupra
Keep it simple!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
No comments:
Post a Comment