Este o reteta destul de simplu de preparat, potrivita atat pentru pranz, cat si pentru cina. Avem amintiri foarte frumoase legate de prima data cand am pregatit pui cacciatore, asa ca gustul acestui fel de mancare ne este foarte drag.
Ingredientele:
1 ceapa taiata marunt
2 catei de usturoi zdrobiti
ulei de masline
2x400 g conserve de rosii maruntite in sos tomat
4 lingurite mascarpone
busuioc (daca este proaspat, cam o mana, daca este uscat 2 lingurite)
3 bucati piept de pui (de preferat cu piele)
sare, piper
Modul de preparare:
1. Carnea:
Pieptul de pui se taie in bucati mai mici care se prajesc in putin ulei de masline pe ambele parti, pana capata o culoare aurie.
2. Sosul:
Intr-o tigaie mare, sau in wok, ceapa, usturoiul si 3 lingurite de ulei se pun pe foc pana cand ceapa devine translucida. Daca folosim busuioc uscat, il adaugam acum, apoi adaugam rosiile, sare, piper. Lasam la foc mediu 10-15 miute, pana cand sosul se ingroasa un pic. Apoi luam vasul de pe foc, amestecam mascarpone si, in cazul in care folosim busuioc verde, punem cam jumatate din cantitate, taiat sau rupt grosier.
3. Asamblarea:
Intr-un vas termorezistent asezam bucatile de carne, turnam sosul peste ele si dam la cuptor pentru 25-30 minute la 190 grade. Dupa ce scoatem de la cuptor adaugam restul de busuioc verde (daca este cazul).
Simplu, nu? Ca garnitura putem folosi cartofi prajiti, cartofi la cuptor, paste. Merge si o salata verde sau salata de varza langa.
Enjoy! Keep it simple!
vai de mine ce bunatate! sigur voi incerca si eu reteta!
ReplyDeleteintr-adevar, foarte bun si mai ales usor de facut ;)
ReplyDelete