Cand eram studenta imi luam in fiecare zi cate o merdenea sau o branzoaica de la patiseria de langa facultate. Singura diferenta intre branzoaicele din studentie si cele facute de mine este ca ale mele sunt mai bune :P. Bine-bine, mai e o diferenta: 12 ani :).
Ingredientele (pentru 10 bucati):
Aluatul
500 g faina cernuta
2 galbenusuri
80 g unt topit caldut (la bain marie sau microunde)
225 ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata (sau 25 g proaspata)
40 g zahar
coaja rasa de lamaie sau portocala
Umplutura
240 g branza proaspata de vaci
70 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
20 g gris
coaja rasa de lamaie sau portocala
Pentru uns
1 galbenus
1 lingura lapte
Modul de preparare:
1. Aluatul: Facem maiaua: amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de lapte, 2 linguri faina si lasam la crescut. Intre timp punem restul de faina intr-un castron, adaugam galbenusurile, laptele, zaharul, coaja de lamaie si maiaua. Amestecam bine, apoi framantam cateva minute. Eu am folosit cu succes mixerul cu carligele pentru aluat. Sigur se poate folosi si masina de paine :).
2. Incorporam untul, adaugand cate o lingura. Acoperim apoi cu un servet si lasam sa creasca la loc caldut si ferit de curenti de aer cam 30 de minute.
3. Umplutura: Separam galbenusul de albus. Albusul il batem spuma. Amestecam foarte bine branza cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusul, coaja de lamaie, grisul si albusul spuma. Nu trebuie sa aiba cocoloase. Puteti folosi mixerul cu succes.
4. Din aluatul crescut intindem o foaie subtire de 0.5 cm si taiem patrate (trebuie sa iasa 10 bucati). In mijlocul fiecaruia punem o lingura de branza, apoi unim 2 colturi opuse, formand un triunghi. Lipim bine marginile. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minute.
5. Ungem cu un galbenus batut bine cu o lingura de lapte, apoi dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoatem din cuptor, presaram zahar pudra deasupra.
Enjoy! Keep it simple!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
Sunday, January 29, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
hmmmm...arata delicios
ReplyDelete:) si nu numai! mirosul si gustul...yummmiiii. Incearca-le, sunt foarte usor de facut! Multumesc de vizita!
DeleteGrisul se fierbe in prealabil....?????
ReplyDeletenu, nu se fierbe. Spor la treaba! :)
DeleteGrisul se fierbe in prealabil....?????
ReplyDeletenu, nu se fierbe. Spor la treaba! :)
ReplyDelete