Labels

Monday, January 30, 2012

Spaghete cu sos de rosii si ciuperci

Ne plac spaghetele pentru ca le putem pregati in atat de multe feluri!!! Si reprezinta modalitatea perfecta de a strecura legume in meniul copiilor mofturosi :).


Ingredientele (4 portii):
350 g spaghete
1 ceapa tocata marunt
2-3 catei de usturoi tocati
1 lingurita busuioc uscat sau cateva frunze de busuioc verde
1 cutie rosii in sos tomat
150 g ciuperci
sare, piper
ulei de masline
parmesan

Modul de preparare:
1. Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe pachet;
2. Intre timp facem un sos super-rapid: intr-o tigaie incapatoare punem la incins cateva linguri de ulei de masline (3-4), adaugam ceapa, usturoiul, sare, piper si busuiocul uscat. Lasam 1-2 minute apoi adaugam ciupercile (daca sunt din conserva le scurgem un pic si punem in tigaie; daca folositi ciuperci proaspete, trebuie sa le trageti un pic la tigaie separat, pentru a elimina excesul de apa). Mai lasam 3-4 minute, apoi adaugam si rosiile; potrivim de sare si piper. Dupa 7-8 minute adaugam spaghetele fierte si scurse de apa si le amestecam bine cu sosul.
3. Servim cu parmesan ras si ornam cu patrunjel si busuioc verde.

Keep it simple!