Labels

Tuesday, December 06, 2011

Cupcakes cu glazura de ciocolata

Ne plac cupcakes. Merg la fix seara cu o cana de lapte cald. Sau dimineata la o cafea cu lapte. Sau la amiaza cu o cana de ceai cu scortisoara. Oricand, oriunde. Va prezint in continuare reteta noastra preferata de cupcakes. Este adaptata dupa o reteta Martha Stewart. In retetele americane cana folosita pentru masurarea ingredientelor are 240 ml.


Ingredientele (12 bucati):
Glazura:
1 cana zahar pudra (180 g)
1/2 cana cacao (50 g)
1/4 lingurita sare
100 g unt la temperatura camerei
2 linguri lapte
1 esenta vanilie
Cupcake:
1+1/2 cana faina (230 g)
100 g unt la temperatura camerei
1+1/2 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare
3/4 cana zahar tos (170 g)
2 oua
1/2 cana lapte (120 ml)

Modul de preparare:
1. Incepem cu prepararea glazurii. Amestecam ingredientele uscate (zahar, cacao, sare) intr-un castron. Separat, spumam untul apoi adaugam in ploaie ingredientele uscate. Dupa ce s-au incorporat adaugam, pe rand, laptele si vanilia. Crema rezultata o dam la frigider.
2. Continuam cu prepararea cupcake. Intr-un castron amestecam: faina, sarea, praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul pana obtinem o spuma apoi adaugam, pe rand, ouale (nu il punem pe al doilea pana nu s-a incorporat bine primul), vanilia, jumatate din amestecul de faina, laptele, restul de amestec de faina.
3. Turnam compozitia in forme de briose unse cu unt si tapetate cu faina, sau, si mai bine, tapetate cu hartie pentru briose (umplem ca 3/4 din forma).
Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 15 minute, pana sunt crescute frumos si au devenit aurii. Dupa ce s-au copt, le lasam sa se raceasca, apoi le ornam cu crema de la frigider folosind un sprit, o punga sau, pur si simplu o lingurita.
Pana le devoram este musai sa le tinem la frigider, altfel crema de deasupra se inmoaie foarte tare!

Enjoy baking! Make it fun!

No comments:

Post a Comment