Ingredientele:
370 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
100 g unt taiat cubulete
200 g zahar brun
100 g zahar tos
2 oua
1 fiola esenta de vanilie
150 g smantana (din cea obisnuita, fermentata)
250 g ciocolata rupta sau taiata bucatele mici
100 g mix de nuci nesarate! (nuci, alune, migdale, caju) taiate marunt
Modul de preparare:
1. Amestecam foarte bine faina cu bicarbonatul si sarea;
2. Punem la mixer untul impreuna cu zaharul brun si zaharul tos si le lasam pana se combina foarte bine. Punem apoi, pe rand, asteptand se se incorporeze: ouale, esenta de vanilie, smantana;
3. Cu o spatula incorporam in compozitia de mai sus amestecul de faina, ciocolata si nucile;
4. Cu o lingurita punem din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt (eu am pus 8 gramajoare intr-o tava de cuptor) si dam la cuptorul incins la 180 grade, timp de 12-15 minute.
Ies in jur de 40-50 bucati, in functie de cat de mari le faceti.
Keep it simple! Make it fun!