Labels

Sunday, December 04, 2011

Telina cu maioneza si usturoi

Telina cu maioneza si usturoi cred ca este piesa de rezistenta printre antreurile pe care le servesc la reuniunile de familie. Copiilor nu le place, dar adultii mereu intreaba: "asta e toata?" pentru ca pare ca niciodata nu este suficienta. Este extrem de simplu de preparat, dar succesul este imens.



Ingredientele:
o telina mare (radacina)
400 ml maioneza
3 catei de usturoi zdrobiti
suc de lamaie
sare, piper

Modul de preparare:
1. Curatam si spalam telina, apoi o dam pe razatoare. Eu prefer sa folosesc razatoarea Borner, cutitul pentru julienne fin, pentru ca telina ramane crocanta si nu lasa deloc apa. In plus, operatiunea este foarte rapida, astfel ca nu are timp sa oxideze. Daca folositi razatoarea clasica, telina rasa trebuie stropita cu suc de lamaie, altfel se innegreste;
2. Amestecam apoi telina rasa cu maioneza si usturoiul, potrivim de sare si piper, iar daca este cazul adaugam putin suc de lamaie.

Asta e tot! Delicios!
Keep it simple!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment