Labels

Tuesday, August 14, 2012

Crochete din piept de curcan

Nu ma asteptam sa fie atat de apreciate de toti cei prezenti la petrecere... Eu le numisem "piept de curcan pane", dar Diana (te pup, printesa frumoasa!) a avut alta idee.



Ingredientele:
500 g piept de curcan
200 ml lapte
1 lingurita praf de usturoi
1 foaie de dafin
sare, piper
1/2 lingurita busuioc uscat
300 g faina
100 g pesmet
100 g parmesan ras foarte fin
ulei pentru prajit

Modul de preparare:
1. Taiem felii de piept de curcan ca pentru snitele, apoi le batem si ulterior le taiem fasii;
2. Intr-un recipient amestecam foarte bine laptele, praful de usturoi, sare, piper, busuioc, foaie de dafin, apoi turnam acest amestec peste carne. Lasam la marinat cel putin doua ore;
3. Separat, omogenizam bine faina, pesmetul si parmesanul;
4. Trecem fiecare fasie de carne (scursa) prin amestecul de faina, apoi prajim in ulei pe toate partile.
Nu cred ca se prepara mai greu decat alte pane-uri, singura diferenta consta in timpul de fragezire a carnii. Puteti folosi orice fel de carne de pasare. In amestecul de lapte puteti pune si alte ingrediente (ghimbir, alte ierburi aromatice).

Keep it simple!