Labels

Saturday, December 15, 2012

Prajitura cu iaurt si lamaie

Intr-o noapte acum vreo doua saptamani m-am uitat pe tvpaprika si mi s-a parut interesanta reteta prezentata. Asa ca am notat-o si iata, a venit vremea sa o si testez.
Extraordinar de repede de preparat, gustoasa si usoara.

Ingredientele:
(1 cana = 250 ml)
3/4 cana ulei
2 oua
coaja de la 1 lamaie (doar partea galbena, vezi aici de ce)
2 linguri zeama de lamaie
1 cana iaurt
1 + 3/4 cani zahar tos
2 cani faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
Glazura
1/4 cana zeama de lamaie
3/4 cana zahar tos

Modul de preparare:
Punem toate ingredientele (ulei, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie, iaurt, zahar tos, faina, praf de copt, bicarbonat) intr-un castron si le amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava (de cozonac, de exemplu - nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt sau cu ulei/unt si faina) si dam la cuptor, la 180 grade, timp de 35 de minute.
Glazura o preparam imediat dupa ce scoatem prajitura de la cuptor amestecand zeama de lamaie cu zaharul doar atat cat sa se umezeasca zaharul, fara a se dizolva. Turnam peste prajitura inca fierbinte, apoi asteptam cumintei sa se raceasca.

Cuvintele exclamate cand a fost gustata: excelenta, geniala!
Keep it simple! Make it fun!