Ingredientele:
ciuperci
unt
sare
piper
patrunjel tocat
Modul de preparare:
Nu am precizat cantitatile, pentru ca depinde cate persoane vor fi la masa. De obicei eu socotesc cam 3-4 bucati de persoana daca sunt mari (din cele pe care scrie pentru gratar) si in jur de 6-8 daca sunt mici. Unt ne trebuie cate o bucatica mica pentru fiecare ciuperca. Cat luati cu varful cutitului.
1. Mai intai rupem codita ciupercilor, decojim palaria si le spalam. Putem sa le lasam si cu codita daca sunt mici, dar aveti grija sa le spalati bine, pentru ca uneori au pamant intre lamele si din cauza coditei nu se vede.
2. Asezam ciupercile intr-o tava sau alt recepient termorezistent. Tocam cozile ciupercilor, apoi le punem in fiecare palarie. In fiecare ciuperca punem cate o bucatica mica de unt, sare si piper.
3. Le bagam la cuptor la 180 de grade, 15-20 minute, in functie de marime.
Dupa ce le scoatem de la cuptor le ornam cu patrunjel.
Daca doriti sa le faceti de post, puteti elimina untul sau folositi margarina in locul lui. Alta varianta este tofu, sau, dupa cum am scris mai sus, orice alt ingredient care va place.
Keep it simple!