Labels

Friday, September 07, 2012

Cookies cu pasta de susan si ciocolata

Cei patru ani de liceu au reprezentat o perioada foarte frumoasa a vietii mele. Pastrez din acea perioada foarte multe amintiri dragi. Cu colegi si cu profesori. Cand am facut acesti cookies, mi-a revenit obsesiv in minte ceva ce profa' de geografie ne-a impartasit: prietenii pe care vi-i veti face in liceu va vor ramane prieteni adevarati toata viata. Nu stiu cati dintre profesorii care predau acum mai au de impartasit un gand bun elevilor, nu stiu cati dintre elevi mai au rabdare sa asculte un sfat sau macar o parere.
Am facut aceasta reteta pentru a imparti ceva delicios cu prietenele mele dragi.
Va doresc tuturor sa aveti prieteni adevarati!



Ingredientele:
250 g faina
1 lingurita bicarbonat
250 g pasta de susan cu miere (nu tahina!!!!)
90 g unt la temperatura camerei
90 g zahar brun
50 g zahar tos alb
2 oua 
1 lingurita esenta de vanilie
100 g fulgi de ciocolata

Modul de preparare:
1. Amestecam faina cernuta cu bicarbonatul;
2. In bolul mixerului punem pasta de susan, untul, zaharul brun si zaharul alb. Mixam bine, apoi incorporam: amestecul de faina, ouale si esenta de vanilie;
3. Punem si ciocolata si omogenizam compozitia cu lingura sau spatula;
4. Pe tava tapetata cu hartie de copt punem gramajoare de compozitie cu lingurita si dam la cuptorul incins la  170 grade, timp de 8-10 minute.
Atentie!!! Nu folositi tahina in loc de pasta de susan cu miere! Pasta pe care am folosit-o eu este dulce si este asemanatoare untului de arahide, pe care il puteti folosi ca substitut.

Make it fun!