Ingredientele:
visine
apa
zahar
Modul de preparare:
1. In sticlele foarte bine spalate, punem cam 1/3 visine (cu tot cu samburi), 2-3 linguri de zahar, apoi umplem sticlele cu apa rece, lasand in jur de 5 cm liber;
2. Legam sticlele cu celofan sau le punem capacele. Pe fundul unei oale suficient de inalte cat sa cuprinda sticlele punem un prosop de bucatarie, asezam cu grija sticlele si umplem oala cu apa, un pic sub nivelul apei din sticla, cam asa:
3. Punem la foc mediu. Dupa ce apa din sticle incepe sa faca bule, mai lasam la fiert 15 minute. Eu am folosit sticle de 1 l. Daca folositi sticle mai mici, scadeti timpul de fierbere (pentru 0,5 l lasati 10 minute).
Lasam sticlele sa se raceasca in oala cu apa.
Gata! Camara incepe sa se umple cu bunatati pentru iarna!
Keep it simple!