Labels

Thursday, March 08, 2012

Mucenici Dobrogeni

Cu aceasta reteta am crescut :). Imi amintesc cum o ajutam pe mama sa decupeze mucenicii: avea un aparat special, cred ca inca il mai are, dar nu il mai foloseste de ani de zile.


Ingredientele:
1 pachet de 200 g mucenici (i-am cumparat)
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 fiole esenta de rom
1/2 lingurita sare
1 lingura scortisoara macinata
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
300 g nuci macinate

Modul de preparare:
1. Punem intr-o oala la fiert 1-1,5 l apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam mucenicii si ii lasam 10 minute;
2. Separat, intr-o alta oala, punem la fiert 3 l apa cu zaharul, zaharul vanilat si jumatate din nuca. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam mucenicii prefierti inainte (scursi) si ii mai lasam 5 minute, dupa care luam de pe foc. Adaugam apoi restul de nuca, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara si esenta de rom.

Noua ne plac reci si cu extra-scortisoara:)

Keep it simple!

1 comment:

  1. Noua, adica mie, ne plac foarte calzi, cu multa nuca si zahar ..brun !

    ReplyDelete