Labels

Tuesday, April 17, 2012

Clatite super rapide

Cred ca titlul corect al acestei retete ar fi trebuit sa fie: "Clatite super rapide si incredibil de bune".
De-a lungul timpului am incercat multe retete de clatite. La unele din ele chiar am lasat compozitia la frigider peste noapte, ca deh, asa cerea reteta. De acum gata! Am gasit reteta perfecta :)


Ingredientele:
110 g faina cernuta
un praf de sare
2 oua
200 ml lapte+75 ml apa
50 g unt topit
1 lingurita zahar pudra
coaja rasa de la o portocala

Modul de preparare:
1. Cernem faina intr-un vas; adaugam sarea si ouale intregi. Le amestecam bine. Incepem apoi sa adaugam treptat amestecul de lapte cu apa. Amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Adaugam 3 linguri de unt topit (la microunde sau bain marie), coaja de portocala, zaharul.
Compozitia este acum gata de folosit. Spre deosebire de alte retete de clatite, compozitia acestora nu trebuie sa se "odihneasca".
2. Pentru a le praji astfel incat sa nu se arda, ungem tigaia cu un servetel inmuiat in untul topit ramas si o incingem foarte bine. Dam apoi focul mic si incepem sa facem clatitele: turnam cu un polonic compozitia, incepand din centrul tigaii si rotind-o astfel incat compozitia sa acopere tot fundul tigaii. Dureaza cam 20-40 secunde sa fie gata (in functie de temperatura ingredientelor, marimea tigaii... ) - cand este aurie (nu maronie) putem sa o intoarcem.
Imaginatia fiecaruia este limita atunci cand vine vorba despre umplutura: miere, dulceata, gem, ciocolata, inghetata... yummiiii

Keep it simple!