In fiecare an de Sf. Patrick (17 martie) fac biscuiti in forma de trifoi. De fiecare data aleg o alta reteta. Cea de anul acesta mi-a placut tare mult. Si copiilor (vreo 50) cu care i-am impartit :)
Ingredientele:
280 g faina cernuta
140 g zahar
6 galbenusuri la temperatura camerei
170 g unt la temperatura camerei
coaja rasa de la o lamaie sau 1 fiola esenta de vanilie
1 varf cutit de sare
2 plicuri zahar vanilat
Modul de preparare:
1. Mixam spuma untul cu zaharul , zaharul vanilat si galbenusurile, apoi adaugam coaja de lamaie, sarea si faina. Mai mixam cateva minute, pana avem un aluat omogen, pe care apoi il dam la frigider pentru doua ore;
2. Scoatem de la frigider, intindem o foaie subtire de circa 5 mm pe care o decupam cu forme de biscuiti sau o taiem cu cutitul;
3. Punem biscuitii in tava pe hartie de copt si ii tinem la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 8-9 minute.
Eu i-am ornat cu aceste creioane colorate :)
Keep it simple!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
Friday, March 16, 2012
Chiftelute marinate
Aproape de fiecare data cand fac chiftelute, le prestez in si forma "marinate". Ce bine merg cu piure de cartofi si salata verde!
Ingredientele:
12-15 chiftele prajite sau coapte (reteta AICI)
150 ml suc de rosii
4-5 linguri ulei
1 lingurita otet
2 linguri faina sau amidon
sare
piper boabe
1 foaie de dafin
patrunjel verde tocat marunt
Modul de preparare:
1. Punem intr-o cratita la foc potrivit 250 ml apa, sucul de rosii si amidonul. Amestecam continuu. Cand incepe sa fiarba adaugam uleiul, sare, piper si foaia de dafin. Lasam cateva minute, apoi adaugam chiftelutele si mai lasam alte cateva minute. Adaugam otetul, mai fierbem putin si este gata.
Ornam cu patrunjel verde tocat marunt.
Keep it simple!
Ingredientele:
12-15 chiftele prajite sau coapte (reteta AICI)
150 ml suc de rosii
4-5 linguri ulei
1 lingurita otet
2 linguri faina sau amidon
sare
piper boabe
1 foaie de dafin
patrunjel verde tocat marunt
Modul de preparare:
1. Punem intr-o cratita la foc potrivit 250 ml apa, sucul de rosii si amidonul. Amestecam continuu. Cand incepe sa fiarba adaugam uleiul, sare, piper si foaia de dafin. Lasam cateva minute, apoi adaugam chiftelutele si mai lasam alte cateva minute. Adaugam otetul, mai fierbem putin si este gata.
Ornam cu patrunjel verde tocat marunt.
Keep it simple!
Subscribe to:
Posts (Atom)