Labels

Thursday, January 26, 2012

Crochete de stiuca

Dupa ce am decapitat stiuca si i-am taiat coada (din care am facut ciorba), ne-am apucat de dezosat. Procedeul cere timp si foarte multa rabdare. Adica dureaza cam o ora!!! Si au ramas cam 500 g de carne.


Ingredientele:
carne de stiuca dezosata
sarepiper
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita praf de usturoi
un praf de rozmarin
1 ou
150 g faina
150 g pesmet
coaja rasa de la o lamaie
ulei


Modul de preparare:
1. Amestecam pestele dezosat cu sare, piper, praf de copt si praf de usturoi.
2. Pregatim "linia de asamblare": in trei recipiente diferite punem: 1. faina, 2. ou batut bine si amestecat cu sare, piper, si un praf de rozmarin. 3. In al treilea recipient punem pesmetul amestecat cu coaja de lamaie.
3. Umezim mainile cu apa si din peste formam crochete pe care le tavalim, pe rand si in aceasta ordine prin: faina, ou, pesmet.
4. Acum avem de ales intre a le praji in ulei incins si a le coace la cuptor. Pentru varianta prajita: Punem crochetele in ulei incins, tinem la foc mediu pana devin aurii, intoarcem, apoi scoatem pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.
Varianta la cuptor: punem crochetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si dam la cuptorul incins la 220 grade (fan) pentru 10-15 minute. Nu lasati mai mult, pentru ca pestele se usuca, devine tare si fad (stiu din experienta ;)).
Eu am ales sa le fac la cuptor.

Enjoy!