Labels

Sunday, December 04, 2011

Cartofi la cuptor cu parmesan

Garnitura aste este preferata familiei mele. Usor de preparat si extrem de gustoasa

Ingredientele:
(pentru 6 persoane)
1.8 kg cartofi - taiati pe jumatate, sau in sferturi, daca sunt mari
5 linguri ulei de masline
2 lingurite faina
100 g parmesan ras
1 legatura de patrunjel tocat fin
4 crengute de rozmarin verde (doar frunzele, tocate fin) sau 1 lingurita de rozmarin uscat
1 varf de cutit de nucsoara
sare

Modul de preparare:
1. Cartofii se pun intr-o oala cu apa si sare, se aduc la fierbere. Se fierb pentru exact 2 minute, se scurg si se stropesc cu putin ulei.
2. Se amesteca faina, parmezanul, patrunjelul, rozmarinul, nucsoara si putina sare. Cartofii "fierti" se dau prin acest amestec pana se acopera.
3. In tava in care vor fi pusi cartofii la cuptor se pune ulei cat sa se acopere fundul tavii. Aceasta tava cu ulei se pune pe foc sau se incinge la cuptor pentru cateva minute. Cartofii acoperiti cu amestecul de parmesan se pun cu grija in tava (atentie, sare uleiul incins!!!) si se intorc pentru a fi acoperiti in mod egal cu ulei.
Tava cu cartofii se pune in cuptorul incins la 220 grade pentru 35-40 minute.

Yummi!
Keep it simple! Make it fun!

No comments:

Post a Comment