Labels

Friday, November 02, 2012

Placinta cu mere

O placinta extraordinar de buna si sanatoasa. Cu multe-multe fructe de sezon!



Ingredientele:
Aluatul
170g unt taiat cubulete mici
280 g faina
30 g zahar
60 ml apa rece (de la frigider!)
1 ou
Umplutura
1200 g mere curatate si taiate cubulete mici
200 g stafide
1 lingurita zeama de lamaie
100 g zahar brun
100 g zahar alb
10 g faina
1 lingurita scortisoara

Modul de preparare:
1. Incepem cu pregatirea aluatului, pentru a salva timp: amestecam faina cu zaharul;
2. Adaugam bucatele de unt (trebuie sa fie rece, de la frigider) si omogenizam folosind un robot de bucatarie sau o furculita. Ideea este sa nu folositi mana, pentru a nu se topi untul;
3. Adaugam si apa, omogenizand bine;
4. Impartim aluatul in doua parti egale, formam cate o bila din fiecare parte de aluat, aplatizam, infasuram in folie alimentara si dam la frigider pentru minim 30 de minute;
5. In timp ce aluatul e la frigider, ne ocupam si de umplutura. Partea cu curatatul si taiatul merelor este cea care dureaza cel mai mult :). Amestecam merele cu stafidele, zeama de lamaie, zaharul brun, zaharul alb, faina si scortisoara;
6. O parte din aluatul pregatit se intinde si se acopera fundul si peretii formei, punem apoi umplutura si deasupra punem cealalta parte de aluat intins (fie facem un capac simplu, fie fasii; daca puneti un capac simplu, nu uitati sa crestati la mijloc). Deasupra ungem cu un ou batut bine, presaram putin zahar, apoi dam la cuptor, la 220 grade pentru 30 de minute si apoi inca 20-30 de minute la 160 grade.

Noua ni s-a parut delicioasa! Cu siguranta ca merele ECO de la Meme au avut o mare contributie ;)