Labels

Wednesday, December 07, 2011

Mancare de mazare



Preferata copiilor mei.
Se face atat de repede, cu efort minim si este atat de buna!!!
Cand eram mica nu suportam mazarea. Nu imi placea nici macar mirosul. Mai tarziu am aflat de ce: pe vremea aceea se gasea doar mazare furajera care trebuia fiarta mult-mult pentru ca era foarte tare. Probabil ca se comporta ca si broccolli cand e fiert prea mult :-&. In plus, se mai punea si zahar.
Acum lucrurile stau altfel. Gasesti mazare de multe soiuri si in multe variante: proaspata, congelata, conserva... Cel mai des folosesc mazarea congelata. Insa cea mai buna mancare iese din mazare proaspata.

Ingredientele:
1 kg mazare
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri bulion sau 150 ml suc de rosii
50 ml ulei
sare
1 legatura de marar

Modul de preparare:
1. In cazul in care folosim mazare proaspata, o curatam din pastai si o spalam. Daca folosim mazare la conserva, scurgem si pastram zeama. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si usturoiul.
2. Incingem uleiul intr-o cratita, apoi adaugam ceapa. Lasam la foc mediu-mic pana ceapa devine translucida, adaugam usturoiul, sare si mai lasam un minut. Acoperim apoi cu apa. Mai lasam la foc mediu pana incepe se fiarba din nou, apoi adaugam mazarea. Punem si bulionul si lasam la fiert inca 10-15-20 de minute (in functie de tipul de mazare folosit), cu capac. In cazul in care sosul este prea gros, adaugati apa sau, dupa caz, zeama din conserva, pana ajunge la consistenta care va place.
3. Stingem focul, punem mararul tocat marunt-marunt, amestecam, punem din nou capacul si peste 2 minute este gata de servit.
Tip: In cazul legumelor verzi, este bine sa nu punem-ridicam capacul de pe cratita prea des, pentru ca isi pierd culoarea stralucitoare. In cazul de fata, am pus mazarea, bulionul, potrivim sosul, am pus capacul... il mai ridicam cel mai devreme peste 10 minute :).

Keep it simple!

No comments:

Post a Comment