Labels

Sunday, February 05, 2012

Orez negru cu legume

Orezul negru integral are un gust minunat. Nu are nicio legatura cu gustul orezului alb, pe care il stim cu totii. Este fin, aromat, satios. Si textura este cu totul alta. Si nici macar nu este negru, mai degraba mov :). Trebuie sa il incercati neaparat!


Ingredientele (4 portii):
250 g orez negru integral
1 legatura ceapa verde
2 dovlecei mici (300 g)
1 rosie
ulei de masline
sare, piper

Modul de preparare:
1. Spalam orezul si il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 35 minute. Boabele nu se vor lipi intre ele. Daca este nevoie sa adaugati apa, fierbeti separat in alt vas si apoi completati.
2. Spalam si taiem cubulete ceapa, dovleceii si rosia decojita (vezi aici cum), apoi le tragem pe rand la tigaie in ulei de masline. Nu trebuie sa prajiti legumele, fiecare in parte cate 1-maxim 2 minute!
3. Cand timpul de fierbere a trecut, scurgem orezul, adaugam legumele, punem sare si piper dupa gust si savuram!
La orezul negru nu pun niciun fel de ierburi aromatice, pentru ca este el destul de aromat. Am incercat odata si i-am stricat gustul :(.

Keep it simple!