Labels

Saturday, September 01, 2012

Rosii cherry deshidratate

M-am "trezit" cu vreo doua kg de rosii cherry primite din diverse surse. Ce sa fac cu ele? Am mancat... sunt preferatele copiilor, le numesc "rosii explozive" - pentru ca explodeaza in gura, dar tot aveam o gramada. Daca le lasam in frigider se stricau, sa le fac suc parca nu imi venea... asa ca le-am deshidratat.



Ingredientele:
rosii cherry
sare
ulei de masline

Modul de preparare:
1. Rosiile explozive se spala, se lasa sa se usuce, apoi se taie pe jumatate;
2. Se aseaza rosiile in tava, pe hartie de copt, cu partea taiata in sus, se presara cu sare, apoi se dau la cuptor, la 90 grade, timp de 4-6 ore;
3. Dupa ce se racesc, se aseaza in borcane, fara a se inghesui, apoi se toarna deasupra ulei de masline, pana ce rosiile sunt acoperite. Eu tin borcanele in frigider, pentru ca nu le-am sterilizat.
Astfel preparate, rosiile pot fi folosite la pizza, sosuri, dressing-uri.



Keep it simple! Make it fun!