M-am "trezit" cu vreo doua kg de rosii cherry primite din diverse surse. Ce sa fac cu ele? Am mancat... sunt preferatele copiilor, le numesc "rosii explozive" - pentru ca explodeaza in gura, dar tot aveam o gramada. Daca le lasam in frigider se stricau, sa le fac suc parca nu imi venea... asa ca le-am deshidratat.
Ingredientele:
rosii cherry
sare
ulei de masline
Modul de preparare:
1. Rosiile explozive se spala, se lasa sa se usuce, apoi se taie pe jumatate;
2. Se aseaza rosiile in tava, pe hartie de copt, cu partea taiata in sus, se presara cu sare, apoi se dau la cuptor, la 90 grade, timp de 4-6 ore;
3. Dupa ce se racesc, se aseaza in borcane, fara a se inghesui, apoi se toarna deasupra ulei de masline, pana ce rosiile sunt acoperite. Eu tin borcanele in frigider, pentru ca nu le-am sterilizat.
Astfel preparate, rosiile pot fi folosite la pizza, sosuri, dressing-uri.
Keep it simple! Make it fun!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)