Ingredientele:
Blatul - fac acelasi blat mereu
Topping - pentru o tava:
1 lingurita mix busuioc + oregano + cimbru
suc de rosii sau ketchup
200 g mozzarella
100 - 150 g prosciutto
100 g porumb
100 g masline fara samburi
150 g ciuperci
Modul de preparare:
1. Dupa ce aluatul pentru blat este crescut frumos, il intindem bine cu sucitorul si il asezam in tava, pe hartie de copt. Cu furculita perforam aluatul din loc in loc, apoi incepem sa punem topping;
2. Presaram pe toata suprafata aluatului mixul de busuioc, oregano si cimbru. O alta metoda de a include ierburile este sa le amestecati in aluat, in timpul prepararii acestuia. Punem apoi sucul de rosii - nu foarte mult, doar cat sa acopere blatul in strat subtire, continuam cu jumatate din cantitatea de mozzarella data pe razatoare sau taiata felii foarte subtiri, apoi punem prosciutto, porumbul, maslinele, ciupercile si restul de mozzarella;
3. Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 de minute.
Keep it simple!
Blatul este subtire?
ReplyDeleteDa, foarte subtire. Noua asa ne place. Blatul pe care il fac eu de fiecare data este aici: http://caietulcuretete.blogspot.com/2011/12/pizza-de-baza-margherita.html.
DeleteDaca preferi un blat mai gros si pufos, la o tava de cuptor poti folosi un blat din 400 g faina.
Eu din 800 g faina fac 3 pizza in tava de cuptor sau chiar 4 daca nu intind aluatul in toata tava.