Nu ma puteam decide: cheesecake sau briose? Asa ca am facut cheesecake in forme de briose (mini-cheesecake sau cheseecake cupcakes). Frumoase, gustoase... desertul perfect, ca nici nu este prea mare si parca ti-e jena sa mai iei una :). Poate mai tarziu ca o gustarica.
Inainte de a trece la treaba, o scurta lamurire: mai multe persoane m-au intrebat ce este crema de branza? Ce sa cumpere? Este vorba despre crema de branza clasica, din cea care se intinde pe paine. Cea mai buna alegere este Philadelphia, dar exista si altele mai ieftine. Incercati sa alegeti una cu continut scazut de sare.
Ingredientele (pentru 24 bucati):
750 g crema de branza la temperatura camerei
220 g zahar
70 g faina
120 g smantana fermentata la temperatura camerei
1 fiola esenta de vanilie
2 oua mari la temperatura camerei
Topping:
120 g smantana fermentata
2 linguri zahar
1 fiola esenta de vanilie
Modul de preparare:
1. Punem la mixer crema de branza la viteza mica, pentru a se omogeniza. In acest timp amestecam zaharul cu faina, apoi punem acest amestec peste crema de branza. Dupa ce se omogenizeaza adaugam: smantana, apoi ouale pe rand si esenta;
2. Turnam compozitia in forme de briose tapetate cu hartie (umplem cam 3/4), apoi dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.
3. In timp ce mini-prajiturelele se coc, facem topping-ul: amestecam intr-un castron smantana, zaharul si esenta.
4. Dupa scurgerea celor 15 minute scoatem de la cuptor si lasam un pic la racit, pana ce mini-cheesecakes devin concave (cam 3-5 minute). Punem apoi cu o lingurita topping peste fiecare, acoperind intreaga suprafata si dam la cuptor pentru inca 10 minute.
Ei, nu-i chiar cea mai usoara reteta, dar macar rezultatul este bun. Make it fun!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
Sunday, January 08, 2012
Saturday, January 07, 2012
Salata verde cu feta
Dintre toate sortimentele de branza pe care le-am mancat, feta este preferata mea. Poate pentru ca la mine se pune semnul egal intre feta si Grecia... poate imi aminteste de vara, vacanta...
Ingredientele:
o salata verde
100 g feta
Dressing:
4 lingurite iaurt
1 lingurita ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
sare
Modul de preparare:
1. Spalam si apoi rupem salata in bucatele mai mici;
2. Adaugam branza feta taiata cubulete;
3. Facem dressing-ul: intr-un castron amestecam iaurtul, uleiul, sucul de lamaie si sarea, apoi il turnam peste salata.
Enjoy! Keep it simple!
Ingredientele:
o salata verde
100 g feta
Dressing:
4 lingurite iaurt
1 lingurita ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
sare
Modul de preparare:
1. Spalam si apoi rupem salata in bucatele mai mici;
2. Adaugam branza feta taiata cubulete;
3. Facem dressing-ul: intr-un castron amestecam iaurtul, uleiul, sucul de lamaie si sarea, apoi il turnam peste salata.
Enjoy! Keep it simple!
Friday, January 06, 2012
Guguluf clasic
Ce este guguluf-ul? Este un soi de cozonac (deci un aluat cu drojdie), de origine germanica. In principiu, aluatul contine si stafide, migdale si alte fructe confiate. Se coace in forma speciala: rotunda, cu gaura la mijloc, dar nu cred ca este asa o mare problema daca il coacem si intr-o forma clasica de cozonac.
Ingredientele:
500 g faina
1 plic drojdie uscata
1/4 lingurita sare
100 g zahar
100 g unt la temperatura camerei, taiat cubulete mici
250 ml lapte la temperatura camerei
2 galbenusuri
100 g stafide
100 g migdale maruntite (cu cutitul, nu date la masina!)
100 g fructe confiate asortate
Modul de preparare:
1. Intr-un castron incapator amestecam: faina, drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi untul si galbenusurile si incepem sa framantam (cu mana sau mixerul cu carligele de aluat) pana se incorporeaza. Treptat turnam laptele si il incorporam prin framantare si pe el. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul, cam 40 de minute.
Modul super simplu, la masina de paine: punem ingredientele in urmatoarea ordine: lapte, galbenusuri, unt, sare, zahar, faina, drojdie apoi selectam programul de aluat cu drojdie (1 h 25 min).
2. Dupa ce aluatul a crescut, incorporam manual migdalele, stafidele si celelalte fructe confiate (eu am folosit prune, dar alegerea e a voastra), apoi punem in forma unsa si mai lasam la crescut 20 de minute.
3. Introducem la cuptorul incins la 180 grade, pentru 40-50 de minute. Scoatem din forma cat este inca fierbinte.
Keep it simple! Make it fun!
Ingredientele:
500 g faina
1 plic drojdie uscata
1/4 lingurita sare
100 g zahar
100 g unt la temperatura camerei, taiat cubulete mici
250 ml lapte la temperatura camerei
2 galbenusuri
100 g stafide
100 g migdale maruntite (cu cutitul, nu date la masina!)
100 g fructe confiate asortate
Modul de preparare:
1. Intr-un castron incapator amestecam: faina, drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi untul si galbenusurile si incepem sa framantam (cu mana sau mixerul cu carligele de aluat) pana se incorporeaza. Treptat turnam laptele si il incorporam prin framantare si pe el. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul, cam 40 de minute.
Modul super simplu, la masina de paine: punem ingredientele in urmatoarea ordine: lapte, galbenusuri, unt, sare, zahar, faina, drojdie apoi selectam programul de aluat cu drojdie (1 h 25 min).
2. Dupa ce aluatul a crescut, incorporam manual migdalele, stafidele si celelalte fructe confiate (eu am folosit prune, dar alegerea e a voastra), apoi punem in forma unsa si mai lasam la crescut 20 de minute.
3. Introducem la cuptorul incins la 180 grade, pentru 40-50 de minute. Scoatem din forma cat este inca fierbinte.
Keep it simple! Make it fun!
Thursday, January 05, 2012
Salata verde cu somon afumat
Gata! Ajunge cu atatea sarmale, carnati, fripturi, baclavale si alte bombe calorice! Imi era asa dor de o salata!!! Imi era dor si de peste. Asa ca le-am combinat si a iesit ceva delicios. Un pranz minunat :)
Ingredientele:
1 salata verde
100 g somon afumat
cateva masline
2 castraveti mici
Dressing:
4 lingurite iaurt
1 lingurita ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
sare
optional: cateva picaturi de sos worcestershire
Modul de preparare:
1. Spalam si apoi rupem salata, adaugam castravetii taiati felii subtiri sau cubulete, somonul taiat felii subtiri, maslinele (eu le prefer pe cele fara samburi);
2. Facem dressingul: intr-un castron amestecam iaurtul, sucul de lamaie, uleiul, sarea (nu puneti prea multa, somonul este deja destul de sarat) si sosul worcestershire;
3. Turnam dressingul peste salata, amestecam un pic si e gata de savurat!
Keep it simple!
Ingredientele:
1 salata verde
100 g somon afumat
cateva masline
2 castraveti mici
Dressing:
4 lingurite iaurt
1 lingurita ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
sare
optional: cateva picaturi de sos worcestershire
Modul de preparare:
1. Spalam si apoi rupem salata, adaugam castravetii taiati felii subtiri sau cubulete, somonul taiat felii subtiri, maslinele (eu le prefer pe cele fara samburi);
2. Facem dressingul: intr-un castron amestecam iaurtul, sucul de lamaie, uleiul, sarea (nu puneti prea multa, somonul este deja destul de sarat) si sosul worcestershire;
3. Turnam dressingul peste salata, amestecam un pic si e gata de savurat!
Keep it simple!
Wednesday, January 04, 2012
Royal Icing
Glazura acesta imi place foarte mult pentru ca: o poti tine la temperatura camerei fara sa se topeasca, are un luciu frumos cand se usuca, se lucreaza foarte usor cu ea, se prepara extrem de rapid.
Ingredientele:
Ingredientele:
1 albus
1 lingurita suc de lamaie
170-200 g zahar pudra
cantitate suficienta pentru ornarea a 12 briose
Modul de preparare:
Amestecam putin albusul cu sucul de lamaie, apoi punem la mixer si treptat adaugam zaharul pudra. Daca este prea subtire, mai adaugati zahar; daca este prea tare, punem putina apa.
Dupa ce ajungeti la consistenta dorita (o idee mai moale decat frisca batuta), trebuie sa acoperiti vasul pana folositi compozitia. In contact cu aerul, se intareste destul de repede.
Pentru a orna briose, torturi, cookies, prajituri, folositi un sprit; daca nu aveti unul, folositi o punga simpla careia ii taiati cativa milimetri dintr-un colt. Puteti, de asemenea sa puneti glazura cu o lingurita.
Dupa ce ajungeti la consistenta dorita (o idee mai moale decat frisca batuta), trebuie sa acoperiti vasul pana folositi compozitia. In contact cu aerul, se intareste destul de repede.
Pentru a orna briose, torturi, cookies, prajituri, folositi un sprit; daca nu aveti unul, folositi o punga simpla careia ii taiati cativa milimetri dintr-un colt. Puteti, de asemenea sa puneti glazura cu o lingurita.
Keep it simple!
Cupcakes cu Royal Icing
Sunt atat de frumoase, ca ti-e si mila sa le mananci :)
Ingredientele (pentru 12 cupcakes):
Cupcake
200 g faina
200 g zahar
1+1/2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
120 g unt la temperatura camerei
1+1/2 fiole esenta de vanilie
120 g smantana sau iaurt la temperatura camerei
Royal Icing:
1 albus
1 lingurita suc de lamaie
170-200 g zahar pudra
Modul de preparare:
Cupcake: 1. In bolul mixerului punem ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt) si le amestecam cateva secunde la viteza mica;
2. Adaugam ingredientele umede: oul, galbenusurile, esenta si smantana si mai mixam 30-60 de secunde, pana se omogenizeaza.
3. Punem cu o lingura compozitia in forme de briose tapetate cu hartie si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Inainte de a le orna, le lasam sa se raceasca complet.
Royal icing: 1. Amestecam putin albusul cu sucul de lamaie, apoi punem la mixer si treptat adaugam zaharul pudra. Daca este prea subtire, mai adaugati zahar; daca este prea tare, punem putina apa.
Dupa ce ajungeti la consistenta dorita (o idee mai moale decat frisca batuta), trebuie sa acoperiti vasul pana folositi compozitia. In contact cu aerul, se intareste destul de repede.
Pentru a orna cupcakes folositi un sprit; daca nu aveti unul, folositi o punga simpla careia ii taiati cativa milimetri dintr-un colt. Puteti, de asemenea sa puneti glazura cu o lingurita.
Glazura aceasta putem sa o folosim si la torturi, biscuiti, sau orice alte prajituri.
Keep it simple!
Ingredientele (pentru 12 cupcakes):
Cupcake
200 g faina
200 g zahar
1+1/2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
120 g unt la temperatura camerei
1+1/2 fiole esenta de vanilie
120 g smantana sau iaurt la temperatura camerei
Royal Icing:
1 albus
1 lingurita suc de lamaie
170-200 g zahar pudra
Modul de preparare:
Cupcake: 1. In bolul mixerului punem ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt) si le amestecam cateva secunde la viteza mica;
2. Adaugam ingredientele umede: oul, galbenusurile, esenta si smantana si mai mixam 30-60 de secunde, pana se omogenizeaza.
3. Punem cu o lingura compozitia in forme de briose tapetate cu hartie si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Inainte de a le orna, le lasam sa se raceasca complet.
Royal icing: 1. Amestecam putin albusul cu sucul de lamaie, apoi punem la mixer si treptat adaugam zaharul pudra. Daca este prea subtire, mai adaugati zahar; daca este prea tare, punem putina apa.
Dupa ce ajungeti la consistenta dorita (o idee mai moale decat frisca batuta), trebuie sa acoperiti vasul pana folositi compozitia. In contact cu aerul, se intareste destul de repede.
Pentru a orna cupcakes folositi un sprit; daca nu aveti unul, folositi o punga simpla careia ii taiati cativa milimetri dintr-un colt. Puteti, de asemenea sa puneti glazura cu o lingurita.
Glazura aceasta putem sa o folosim si la torturi, biscuiti, sau orice alte prajituri.
Keep it simple!
Tuesday, January 03, 2012
Friptura de porc marinata in vin
Carnea marinata mi se pare cea mai gustoasa. Este frageda, aromata, nu este uscata si se si pregateste usor. Mai grea e partea in care te invarti pe langa ea, asteptand sa treaca timpul.
Ingredientele:
1 kg muschi de porc
200 ml vin rosu
3-5 catei de usturoi
1 lingurita cimbru uscat
sare
3 foi de dafin
piper boabe
Modul de preparare:
1. Impungem muschiul de porc din loc in loc cu varful unui cutit, iar in gaurile rezultate bagam cateii de usturoi curatati si taiati de-a lungul in 2-3 bucati;
2. Intr-un castron amestecam vinul, sarea, foile de dafin si piperul;
3. Punem carnea intr-un vas (eu am folosit un vas termorezistent pe care ulterior l-am bagat la cuptor), turnam deasupra vinul, acoperim cu folie si dam la frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte;
4. Preincalzim cuptorul la 220 grade, acoperim vasul si lasam o ora - o ora si jumatate (in functie de cuptor). Dupa aceea, descoperim vasul si mai lasam 20-30 minute, intorcand carnea la fiecare 10 minute, ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Desigur, la marinata puteti adauga mult mai multe ingrediente: ierburi (busuioc, oregano, rozmarin), mustar, boia... cum va place.
Keep it simple!
Ingredientele:
1 kg muschi de porc
200 ml vin rosu
3-5 catei de usturoi
1 lingurita cimbru uscat
sare
3 foi de dafin
piper boabe
Modul de preparare:
1. Impungem muschiul de porc din loc in loc cu varful unui cutit, iar in gaurile rezultate bagam cateii de usturoi curatati si taiati de-a lungul in 2-3 bucati;
2. Intr-un castron amestecam vinul, sarea, foile de dafin si piperul;
3. Punem carnea intr-un vas (eu am folosit un vas termorezistent pe care ulterior l-am bagat la cuptor), turnam deasupra vinul, acoperim cu folie si dam la frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte;
4. Preincalzim cuptorul la 220 grade, acoperim vasul si lasam o ora - o ora si jumatate (in functie de cuptor). Dupa aceea, descoperim vasul si mai lasam 20-30 minute, intorcand carnea la fiecare 10 minute, ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Desigur, la marinata puteti adauga mult mai multe ingrediente: ierburi (busuioc, oregano, rozmarin), mustar, boia... cum va place.
Keep it simple!
Subscribe to:
Posts (Atom)