Orezul negru integral are un gust minunat. Nu are nicio legatura cu gustul orezului alb, pe care il stim cu totii. Este fin, aromat, satios. Si textura este cu totul alta. Si nici macar nu este negru, mai degraba mov :). Trebuie sa il incercati neaparat!
Ingredientele (4 portii):
250 g orez negru integral
1 legatura ceapa verde
2 dovlecei mici (300 g)
1 rosie
ulei de masline
sare, piper
Modul de preparare:
1. Spalam orezul si il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 35 minute. Boabele nu se vor lipi intre ele. Daca este nevoie sa adaugati apa, fierbeti separat in alt vas si apoi completati.
2. Spalam si taiem cubulete ceapa, dovleceii si rosia decojita (vezi aici cum), apoi le tragem pe rand la tigaie in ulei de masline. Nu trebuie sa prajiti legumele, fiecare in parte cate 1-maxim 2 minute!
3. Cand timpul de fierbere a trecut, scurgem orezul, adaugam legumele, punem sare si piper dupa gust si savuram!
La orezul negru nu pun niciun fel de ierburi aromatice, pentru ca este el destul de aromat. Am incercat odata si i-am stricat gustul :(.
Keep it simple!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
Sunday, February 05, 2012
Saturday, February 04, 2012
Paste cu ton la cuptor
Pana acum nu am intalnit nicio persoana careia sa nu ii placa pastele. Nici adult, nici copil. Iata ce mi-a iesit de data aceasta:
Ingredientele (4 portii):
300 g paste (la cuptor imi place sa folosesc paste scurte)
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
150 g cascaval ras
1 conserva ton in apa (150-200 g)
100 g boabe porumb (din conserva)
cateva masline fara samburi
sare, piper
patrunjel tocat
Modul de preparare:
1. Fierbem pastele in apa cu sare cu doua minute mai putin decat timpul indicat pe pachet;
2. Facem un sos bechamel astfel: topim untul, apoi adaugam faina amestecand continuu. Lasam pe foc nu mai mult de 1 minut, apoi treptat si amestecand adaugam laptele. Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi oprim focul. In acest sos adaugam cascavalul ras.
3. Amestecam pastele fierte si scurse cu sosul, tonul si porumbul (scurse!), maslinele, sare, piper si patrunjel.
4. Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 minute.
Keep it simple!
Ingredientele (4 portii):
300 g paste (la cuptor imi place sa folosesc paste scurte)
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
150 g cascaval ras
1 conserva ton in apa (150-200 g)
100 g boabe porumb (din conserva)
cateva masline fara samburi
sare, piper
patrunjel tocat
Modul de preparare:
1. Fierbem pastele in apa cu sare cu doua minute mai putin decat timpul indicat pe pachet;
2. Facem un sos bechamel astfel: topim untul, apoi adaugam faina amestecand continuu. Lasam pe foc nu mai mult de 1 minut, apoi treptat si amestecand adaugam laptele. Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi oprim focul. In acest sos adaugam cascavalul ras.
3. Amestecam pastele fierte si scurse cu sosul, tonul si porumbul (scurse!), maslinele, sare, piper si patrunjel.
4. Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 minute.
Keep it simple!
Friday, February 03, 2012
Mazare cu carne de pui
Copiilor mei le place tare mult mazarea, inca de pe vremea cand erau bebei. By the way, mazarea nu se introduce in alimentatia bebelusilor mai devreme de 8 luni (cel putin asa ne-a zis noua dr in care am mare incredere!). De cele mai multe ori mazarea o fac fara carne. Cred ca de 3-4 ori pe an, adaug si carne. Iata ce iese:
Ingredientele:
450 g mazare (am folosit congelata)
150 g piept de pui taiat cubulete
1 ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi taiati marunt
150 ml suc de rosii
4-5 linguri ulei
marar tocat
sare
Modul de preparare:
1. Punem cubuletele de piept de pui in uleiul incins si le intoarcem pe toate partile pana se albesc; punem sare dupa gust. Adaugam ceapa si usturoiul si le lasam pana cand ceapa devine translucida (2-3 minute);
2. Adaugam mazarea si apa cat sa o cuprinda. Lasam la foc 10-15 minute, apoi adaugam sucul de rosii si mai lasam alte 8-10 minute;
3. Presaram marar apoi servim :)
Keep it simple!
Ingredientele:
450 g mazare (am folosit congelata)
150 g piept de pui taiat cubulete
1 ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi taiati marunt
150 ml suc de rosii
4-5 linguri ulei
marar tocat
sare
Modul de preparare:
1. Punem cubuletele de piept de pui in uleiul incins si le intoarcem pe toate partile pana se albesc; punem sare dupa gust. Adaugam ceapa si usturoiul si le lasam pana cand ceapa devine translucida (2-3 minute);
2. Adaugam mazarea si apa cat sa o cuprinda. Lasam la foc 10-15 minute, apoi adaugam sucul de rosii si mai lasam alte 8-10 minute;
3. Presaram marar apoi servim :)
Keep it simple!
Thursday, February 02, 2012
Salata verde cu telina si morcov
M-am hotarat sa disociez atunci cand mananc. Adica nu amestec produsele vegetale cu cele de origine animala. In zilele cu vegetale incerc sa creez salate cat mai variate si, nu-i asa, gustoase :)
Ingredientele (2 portii):
Salata:
1 salata verde
1 morcov
o bucata de telina (100 g)
Dressing:
3 linguri ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
sare, piper
1/2 lingurita marar uscat sau verde
optional: 2 linguri iaurt
Modul de preparare:
1. Spalam bine salata, o scurgem si o rupem in bucatele mai mici. Spalam si curatam morcovul si telina, le taiem julienne si le adaugam la salata;
2. Dressingul il facem amestecand intr-un recipient toate ingredientele: ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, marar si iaurt. Daca vreti o salata de post, sau daca disociati ca la carte, eliminati iaurtul.
Amestecati dressingul cu salata si Enjoy!
Keep it simple!
Ingredientele (2 portii):
Salata:
1 salata verde
1 morcov
o bucata de telina (100 g)
Dressing:
3 linguri ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
sare, piper
1/2 lingurita marar uscat sau verde
optional: 2 linguri iaurt
Modul de preparare:
1. Spalam bine salata, o scurgem si o rupem in bucatele mai mici. Spalam si curatam morcovul si telina, le taiem julienne si le adaugam la salata;
2. Dressingul il facem amestecand intr-un recipient toate ingredientele: ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, marar si iaurt. Daca vreti o salata de post, sau daca disociati ca la carte, eliminati iaurtul.
Amestecati dressingul cu salata si Enjoy!
Keep it simple!
Wednesday, February 01, 2012
Ciocanele de pui la cuptor
Din seria rapid, simplu si la cuptor, am pregatit si carne de pui.
Ingredientele:
ciocanele de pui
sare, piper
busuioc si oregano uscate
ulei de masline
usturoi
Modul de preparare:
1. Spalam bine ciocanelele si inlaturam resturile de puf;
2. Pe fiecare bucata de carne presaram sare, piper, busuioc si oregano;
3. Punem intr-un vas termorezistent, adaugam 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu latul lamei cutitului si deasupra turnam 3-4 linguri de ulei de masline;
4. Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru o ora.
Carnea va fi frageda la interior, iar crusta exterioara crocanta :)
Keep it simple!
Ingredientele:
ciocanele de pui
sare, piper
busuioc si oregano uscate
ulei de masline
usturoi
Modul de preparare:
1. Spalam bine ciocanelele si inlaturam resturile de puf;
2. Pe fiecare bucata de carne presaram sare, piper, busuioc si oregano;
3. Punem intr-un vas termorezistent, adaugam 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu latul lamei cutitului si deasupra turnam 3-4 linguri de ulei de masline;
4. Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru o ora.
Carnea va fi frageda la interior, iar crusta exterioara crocanta :)
Keep it simple!
Tuesday, January 31, 2012
Ceafa de porc la cuptor
Cand nu am prea mult timp de pierdut in bucatarie, modalitatea cea mai simpla de a pregati masa este sa fac ceva carne la cuptor. De aceasta data am ales porc. Ceafa de porc :)
Ingredientele:
1-1.5 kg ceafa de porc
sare, piper boabe
1 foaie de dafin
cimbru
4-5 catei de usturoi
Modul de preparare:
1. Taiem felii (portii) carnea de porc;
2. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Presaram pe fiecare bucata de carne sare si cimbru, apoi punem intr-un vas termorezistent si adaugam boabele de piper, foaia de dafin si usturoiul zdrobit cu latul lamei cutitului. Acoperim vasul si dam la cuptor o ora - o ora si jumatate. In ultimele 10 minute lasam vasul descoperit pentru a se rumeni un pic carnea.
Intr-o zi geroasa ne putem delecta cu o bucata mai grasa de carne langa care punem cateva muraturi.
Keep it simple!
Ingredientele:
1-1.5 kg ceafa de porc
sare, piper boabe
1 foaie de dafin
cimbru
4-5 catei de usturoi
Modul de preparare:
1. Taiem felii (portii) carnea de porc;
2. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Presaram pe fiecare bucata de carne sare si cimbru, apoi punem intr-un vas termorezistent si adaugam boabele de piper, foaia de dafin si usturoiul zdrobit cu latul lamei cutitului. Acoperim vasul si dam la cuptor o ora - o ora si jumatate. In ultimele 10 minute lasam vasul descoperit pentru a se rumeni un pic carnea.
Intr-o zi geroasa ne putem delecta cu o bucata mai grasa de carne langa care punem cateva muraturi.
Keep it simple!
Monday, January 30, 2012
Spaghete cu sos de rosii si ciuperci
Ne plac spaghetele pentru ca le putem pregati in atat de multe feluri!!! Si reprezinta modalitatea perfecta de a strecura legume in meniul copiilor mofturosi :).
Ingredientele (4 portii):
350 g spaghete
1 ceapa tocata marunt
2-3 catei de usturoi tocati
1 lingurita busuioc uscat sau cateva frunze de busuioc verde
1 cutie rosii in sos tomat
150 g ciuperci
sare, piper
ulei de masline
parmesan
Modul de preparare:
1. Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe pachet;
2. Intre timp facem un sos super-rapid: intr-o tigaie incapatoare punem la incins cateva linguri de ulei de masline (3-4), adaugam ceapa, usturoiul, sare, piper si busuiocul uscat. Lasam 1-2 minute apoi adaugam ciupercile (daca sunt din conserva le scurgem un pic si punem in tigaie; daca folositi ciuperci proaspete, trebuie sa le trageti un pic la tigaie separat, pentru a elimina excesul de apa). Mai lasam 3-4 minute, apoi adaugam si rosiile; potrivim de sare si piper. Dupa 7-8 minute adaugam spaghetele fierte si scurse de apa si le amestecam bine cu sosul.
3. Servim cu parmesan ras si ornam cu patrunjel si busuioc verde.
Keep it simple!
Ingredientele (4 portii):
350 g spaghete
1 ceapa tocata marunt
2-3 catei de usturoi tocati
1 lingurita busuioc uscat sau cateva frunze de busuioc verde
1 cutie rosii in sos tomat
150 g ciuperci
sare, piper
ulei de masline
parmesan
Modul de preparare:
1. Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe pachet;
2. Intre timp facem un sos super-rapid: intr-o tigaie incapatoare punem la incins cateva linguri de ulei de masline (3-4), adaugam ceapa, usturoiul, sare, piper si busuiocul uscat. Lasam 1-2 minute apoi adaugam ciupercile (daca sunt din conserva le scurgem un pic si punem in tigaie; daca folositi ciuperci proaspete, trebuie sa le trageti un pic la tigaie separat, pentru a elimina excesul de apa). Mai lasam 3-4 minute, apoi adaugam si rosiile; potrivim de sare si piper. Dupa 7-8 minute adaugam spaghetele fierte si scurse de apa si le amestecam bine cu sosul.
3. Servim cu parmesan ras si ornam cu patrunjel si busuioc verde.
Keep it simple!
Subscribe to:
Posts (Atom)