Nu va lasati descurajati de lungimea retetei! Citind, pare greu de facut, dar, sincer, este extrem de usor. Prepararea dureaza undeva la 15-20 minute, maxim. Timpul de coacere si de refrigerare inainte de servire este insa unul destul de mare, dar rezultatul merita asteptarea :)
Ingredientele:
Blatul
200 g
biscuiti digestivi
50 g
zahar
110 g
unt topit
Crema
1 kg
crema de branza la temperatura camerei
200 g
zahar
35 g
faina
5
oua la temperatura camerei
80 ml
smantana pentru frisca
1 lingurita
coaja de lamaie
1 fiola
esenta de vanilie
Topping
240 g
smantana
30 g
zahar
1/2 fiola
esenta de vanilie
Modul de preparare:
1.
Blatul: Faramitam
biscuitii (eu ii pun in robotul de bucatarie si cam in 10-20 secunde sunt gata) apoi ii amestecam cu
zaharul si
untul topit. Cu aceasta compozitie tapetam fundul si peretii unei forme cu diametrul de 26 cm, apoi o bagam la frigider.
2.
Crema: In continuare vom folosi mixerul. Daca nu aveti unul, cred ca puteti lucra si manual, dar este destul de lucru, fiind cantitate mare de ingrediente. Asadar, punem in bolul mixerului
crema de branza si mixam la viteza mica pana este omogenizata frumos. Adaugam
zaharul, apoi
faina si le incorporam in crema de branza. Urmeaza sa adaugam
ouale, pe rand, unul cate unul. Adaugam apoi
smantana pentru frisca,
esenta de vanilie si
coaja de lamaie.
Compozitia rezultata (este destul de lichida, nu va speriati :)) o turnam in forma pe care am tapetat-o la pasul 1, apoi dam la cuptorul preincalzit la
180 grade pentru 15 minute. Dupa scurgerea celor 15 minute, micsoram temperatura la
120 grade si mai lasam la cuptor inca
60, pana la 90 de minute. Puteti scoate din cuptor atunci cand marginile sunt ferme, dar centrul este inca moale, se vede umed (nu lichid!).
3.
Topping: Amestecam
smantana (din cea obisnuita, acra) cu
zaharul si
esenta de vanilie. Scoatem prajitura din cuptor, turnam peste ea amestecul de smantana si mai dam la cuptor inca
15 minute. Gata cu coptul!
4. Dupa ce scoatem din cuptor, pentru a nu se crapa, desprindeti usor, cu o spatula, marginile prajiturii de peretii formei. Lasati sa se raceasca in forma, apoi dati la frigider cateva ore (minim 2-3).
Make it delicious!